Парламентарната бюджетна комисия увеличи с 20 милиона лева парите за

...
Парламентарната бюджетна комисия увеличи с 20 милиона лева парите за
Коментари Харесай

Бюджетната комисия увеличи с 20 млн. лв. парите за БАН

Парламентарната бюджетна комисия усили с 20 милиона лв. парите за Българската академия на науките. Предвиденият източник е бюджетът на Висшия правосъден съвет. Промяната беше направена при второто четене на законопроекта за бюджета в комисията.

Осигуряването на 20 милиона лв. повече за Българска академия на науките ще бъде за кандидатстване по планове, посочи ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански.

„ Средствата, планувани, от 20 милиона, са за планове създадени от учените в Българска академия на науките, които би трябвало да бъдат предпазени на база критерии, създадени от самата Българска академия на науките. Източникът ще бъде от Висшия правосъден съвет “, сподели той.

„ Аз изрично правя възражение “, сподели депутатът от ГЕРБ Кирил Ананиев.

Той предизвести отрасловия министър Асен Василев, че в случай че желае да има актуализация на бюджета от 1 юли, би трябвало да стартира работата по нея от 1 април.

„ Правителство влезе на 15 декември, знаете сред 15-и и 30-и какво трябваше да се случи, с цел да се овладеят редица рецесии. Така че бюджетът беше много небрежно изработен. А що се отнася до актуализация, правихме една актуализация предходната година. Не отметна месец “, отговори Асен Василев.

Въпреки напълно политическите реплики част от предложенията на опозицията се одобряват.

Едно от тях е на някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов за обезпечаване на въздухопречистватели в учебните заведения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР