Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласува в подкрепа

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласува в подкрепа
Коментари Харесай

ПАСЕ подкрепи членството на Косово в Съвета на Европа

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) гласоподава в поддръжка на отчета за участието на Косово в организацията, заяви „ Албениън пост “.


За утвърждението на отчета на докладчика за Косово в Съвета на Европа Дора Бакояни гласоподаваха 131 " за ", 29 " срещу " и 11 " въздържал се ".

Преди утвърждението на отчета ПАСЕ отхвърли всички промени, препоръчани от Сърбия.

За да стане пълновръстен член на Съвета на Европа, Косово има единствено една стъпка: гласуването на Съвета на външните министри през май.

„ Парламентарната асамблея споделя " ДА " на Косово. Ние сме една крачка по-близо и единствено една крачка от участието в Съвета на Европа “, написа министър председателят на Косово Албин Курти във Facebook.

„ Следващият и финален стадий, който ни чака, е министерският през май. Тъй като от 1951 година Комитетът на министрите не е вземал решение, друго от Становището на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, имаме вяра, че идната фаза също ще бъде приключена сполучливо. Нашата работа обаче ще продължи “, добави той.

Курти акцентира, че демокрацията, върховенството на закона и човешките права ще завоюват от участието на Косово в Съвета на Европа.

„ А с Косово там Съветът на Европа придобива нова и витална народна власт, където господства законът и се съблюдават човешките права “, акцентира той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР