Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация на Украйна да се

...
Парламентарната асамблея на НАТО прие декларация на Украйна да се
Коментари Харесай

Форумът на НАТО с декларация, позволяваща на Украйна да използва западна помощ за удари по военни цели в Русия

Парламентарната асамблея на НАТО одобри декларация на Украйна да се разреши да употребява изпратената ѝ военна помощ за удари по военни цели на съветска територия. Декларацията беше призната на пленарното съвещание на Асамблеята в София. 

Девет от делегатите в асамблеята гласоподаваха срещу поправката във финалната декларация, която разрешава Украйна да употребява предоставените ѝ оръжия за удари по военни цели на съветска територия. Останалите делегати обаче поддържаха декларацията, която беше призната с огромно болшинство. 

До момента това беше едно от твърдите условия, с които страни от НАТО предоставяха въоръжение на Киев, а точно Украйна да не нанася удари оттатък границите на страната.

Ние сме с Украйна до успеха и по-късно, съобщи преди пленарното съвещание ръководителят на парламентарната Асамблея Михал Шчерба от Полша:

" Трябва да изоставим изкуствените червени линии, Украйна би трябвало получи това, което желае и да го употребява по този начин, както желае ".

Шчерба добави, че след приемането на Швеция, която за пръв път взе участие в асамблеята като страна членка на алианса, в него би трябвало да бъде призната и Украйна.

След като преди дни генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг съобщи, че на Украйна би трябвало да се разреши да употребява военната помощ за удари по законни военни цели на съветска територия, в София той посочи, че решението за това не е на НАТО, а на обособените страни, изпращащи оръжията.

" Дойде време да обмислим дали да вдигнем някои от рестриктивните мерки върху потреблението на предоставяните оръжия. Виждаме, изключително в Харков, че фронтът и границата малко или доста съответстват. Ако Украйна не може да атакува военни цели на съветска територия, те не могат да се пазят, тъй като те са нападани от съветска територия с ракети и артилерия ", сподели Столтенберг в границите на пленарното съвещание на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

Йенс Столтенберг посочи още трите съществени тематики на идната годишна среща на алианса във Вашингтон през юли - укрепване на отбранителните благоприятни условия на страните членки на НАТО, поддръжка за Украйна и укрепване на световните партньорства с фокус върху Азиатско-тихоокеанския район.

Приветствие към парламентарната асамблея на НАТО насочи и служебният министър председател Димитър Главчев. Той посочи, че от срещата във Вашингтон България чака фокус върху Черно море и Западните Балкани.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР