"Парковете в комплексите "Изгрев" и "Славейков" ще претърпят тотален ремонт

...
"Парковете в комплексите "Изгрев" и "Славейков" ще претърпят тотален ремонт
Коментари Харесай

Димитър Николов: Цялостен ремонт на парковете в Изгрев и Славейков и нoви зони за отдих в бургаските квартали

"Парковете в комплексите "Изгрев " и "Славейков " ще претърпят цялостен ремонт още напролет, а уредите в детските и спортни площадки в целия град ще бъдат актуализирани ", заяви Димитър Николов. Определени са и нови зони в кварталите, които ще се трансфорат в места за отдих и спорт.

Благоустрояването ще започва с построяването на ново парково осветяване, цялостен ремонт на алейната мрежа, слагането на нови пейки, детски уреди и кошчета за боклуци.

Нов парк с амфитеатър ще бъде построен в ж.к. „ Меден рудник “. Той ще бъде на повърхност от 10 декара ще се намира от северната страна на детска градина „ Чайка “. В него ще бъдат обособени три зони. Едната ще бъде за спорт и отдих, и ще разполага с фитнес уреди и детски ъгъл. Следващата ще има кръговиден площад, комерсиална част и празнична елха. В третата зона ще се намира амфитеатърът, който ще разполага със сцена от 600 кв. м. Паркът ще бъде съгласуван напълно с условията за досегаемост на хората с увреждания.

В парк „ Света Троица “, по-известен като Стария парк в к-с „ Славейков “ ще бъде издигнат и нов велополигон за деца, които са начинаещи велосипедисти. Съоръжението ще има учебен темперамент. Това ще бъде особено място, където родителите да научат децата си да карат колело, да разпознават пътните знаци, разпоредбите на пътя и по какъв начин да карат безвредно. Алейната мрежа, пейките и осветлението ще бъдат сменени напълно. За децата ще бъдат завършени и детски кътове, а за феновете на спорта – фитнес уреди. Същото огромно преустрояване ще бъде осъществено и в извънредно посещавания парк в „ Изгрев “.

Въвежда се и засилен надзор във връзка с поддръжката на всички зелени площи, паркове, детски и спортни площадки, както и междублокови пространства. Специално звено ще прави ежедневни огледи, ще следи за чистотата, поддържането на зелените площи и нуждата от бързи поправки. Така ще се увеличи експедитивността и бързината за реакция при нередности.

Подобряването и освежаването на местата за разходка и отмора на бургазлии включва и нови пикник зони с барбекюта и детски кътове, които ще бъдат построени в квартал „ Сарафово “, квартал „ Черно море “, парк „ Езеро “. В „ Меден рудник “, с изключение на новият парк, барбекю зоните ще са две– в боровата горичка и наоколо до манастира „ Света Богородица “.

Обновлението на зелената система на Бургас ще продължи с реализирането на нова стратегия за увеличение на броя на нови фиданки. Избраните зони за засаждане ще бъдат територии в паркове, градини, около улици, залесителни пояси и междублокови пространства. Целта е жителите да вземат участие в процеса по залесяване като ще бъдат подкрепени от експерти по озеленяването при избора на растителни типове и метода на тяхното засаждане и подсилване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР