Паркоместата няма да заемат тротоарите и те ще останат изцяло

...
Паркоместата няма да заемат тротоарите и те ще останат изцяло
Коментари Харесай

Евгени Крусев, зам.-кмет на София: Освобождаваме паркоместа за пешеходци

Паркоместата няма да заемат тротоарите и те ще останат напълно за пешеходците. Това заяви зам.-кметът на Столичната община по направление “Транспорт и транспортни комуникации” Евгени Крусев.

Първата смяна към този момент се прави на бул. “Ал. Стамболийски”, където паркоместата са разчертани паралелно на пътното платно, а не както досега под 45 градуса. Това действително ще понижи броят им с към 10. На ул. “Съборна” колите към този момент ще стопират единствено от едната страна и единствено на пътното платно, а не както досега и върху част от тротоара. Промяната ще става поетапно, а концепцията е след време тя да стане зона напълно свободна от коли, оповестиха от общината.

Заместник-кметът показа плановете за смяна на придвижването в центъра на София. От 3 март 2018 година бул. “Витоша” в сектора сред ул. “Алабин” и бул. “Ал. Стамболийски” се затваря за прекосяване на коли. Трамваите ще продължат да се движат по актуалните си направления.

Променя се посоката на придвижване на колите по три улици: “Позитано”, “Лавале” и “Княз Борис Първи” (виж схемата).

“Предстои цялостна реорганизация на площад “Света Неделя”, сподели Крусев. Той подчера, че “е направена симулация по какъв начин затварянето на бул. “Витоша” ще се отрази на целия трафик. Според разбора на експертите не се чака в региона да има проблем. Броят на паркоместата, които ще бъдат закрити в този регион, е 11. Ще се промени и схемата на паркиране към площад “Народно събрание”. Ще се опитаме да въведем ред там”, сподели Крусев. Ще има повече озеленяване, а броят на паркоместата ще бъде понижен с 14.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР