Паркирането се оказва един от най-сериозните проблеми на Велико Търново.

...
Паркирането се оказва един от най-сериозните проблеми на Велико Търново.
Коментари Харесай

Паркирането във Велико Търново​ - мисия невъзможна

Паркирането се оказва един от най-сериозните проблеми на Велико Търново. Въпреки, че е туристическа дестинация, градът разполага с едвам 386 паркоместа и синята зона е с цялостен потенциал. Напрежението ескалира през празничните дни, когато градът се цялостни с туристи и паякът стартира да подвига колите им, до момента в който са в ресторант или просто преглеждат музеите. Общината търси решения като строи още паркинги и вкарва паркинг автомати, все пак множеството жители считат, че това е „ метод на парче “.

Велико Търново

Последният сериозен скандал, който компрометира името на остарялата столица, се случил по време Великденските празници, когато общинският паяк е вдигнал десетки коли на румънски туристи. Подобно прекарване тотално проваля почивката на туристите, а великотърновци са безапелационни, че това се трансформира в огромен проблем на града.
Светослав Стоянов: Аз съм от Велико Търново, той е от Смолян - мой другар! Ето - идва той и се чудим – 20 минути той ме чака пред театъра, 20 минути и се чуди къде да паркира! Тук не може, там не може! Търново са третата по величина на налозите за коли, след София и Варна, пък действително видяно - идва индивида на посетители , по какъв начин да го посрещнеш на посетители?! Значи - ти си гониш туризма!
Жителите на града също постоянно се оказват с блокирани със скоби коли.
Людмила Родина: Миналата седмица с пет минути не можах да си изпратя втория СМС и имам скоба.
Общината стартира строителството на два нови паркинга- в региона на Царевец и в краен градски квартал, само че те са в периферията не могат да решат казуса с паркирането в центъра.
Петко Тюфекчиев, общински консултант: На Велико Търново му би трябвало общоприет проект за превоз и изцяло разрешаване на казуса, а не на парче да се взема решение! Репресивните ограничения би трябвало да станат , едвам когато се обезпечи на жителите опция къде да паркират. Пламен Петров, ръководител на транспортната комисия, ОбС-Велико Търново: Надяваме се с построяването на нов градски център, в остарялото военно учебно заведение да се направи нов паркинг, който да поеме все по възходящото количество на коли.
При градежа на новия градски център се плануват два нови буферни паркинга с към 2000 места, а по европроект ще се закупуват електробуси. Дотогава обаче паркирането в центъра на Велико Търново продължава да е задача невъзможна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР