Паркетът винаги е красив и с правилна грижа изглежда не

...
Паркетът винаги е красив и с правилна грижа изглежда не
Коментари Харесай

Циклене на паркет - какво е това и защо е необходимо?

Паркетът постоянно е хубав и с вярна грижа наподобява не по-зле от подовите настилки, направени от съвременни материали. Дъските от естествено дърво могат да бъдат подредени в разнообразни форми – да вземем за пример, рибена кост или шахматно. И даже в случай че паркетът е доста остарял, постоянно има опция да го актуализирате, тъй че да служи на притежателите допустимо най-дълго. За тази цел постоянно се употребява метода. Нека забележим какво е това и за какво е належащо.

Циклене на паркет е развой на актуализирането му, който се прави по избран логаритъм.

Всеки стадий е съпроводен от обстоятелството, че разваленият дървен пласт се отстранява благодарение на избрана техника.

Последната стъпка е тънко шлайфане на към този момент квалифицираните паркетни дъски до приемане на чиста и гладка повърхнина, която може да се покрие със специфична вакса за паркет или лак.
Кога би трябвало да се направи циклене на паркет?
Трябва да помислите за възобновяване на паркета, в случай че:

Експлоатационният му живот към този момент е доста дълъг и по него са се появили пукнатини, драскотини, както и следи от утъпкване на пода, които не могат да бъдат отстранени с обикновено разчистване.

При мощно потъмняване или потъмняване на лаковото покритие.

Ако дъските на паркета стартират да се разхлабват и подът стартира да скърца мощно.

Когато дървеният материал е изгубил естествения си цвят.

Ако в стаята е положен нов паркет - в този случай е належащо шлайфане, с цел да се подсигурява, че повърхността е гладка, без грапавини.

Ако при вървене по паркета под него се чува присъщ приглушен тон: това значи, че под дъските на пода са се образували кухини, което е знак за бързото им разслояване.
Какво да извършите първо - да обновите стените или да възстановите пода?
Ако цикленето на паркет се прави от експерт, за него ще бъде доста по-удобно да шлайфа пода преди да се залепят тапетите, защото машината за шлайфане няма да ги повредят. Същото се отнася и за прясно боядисаните стени. Винаги си коства да помните, че даже най-хубавото съоръжение за шлайфане няма да може да събере целия прахуляк и част от него ще остане във въздуха.

Ето за какво цикленето на паркет без прахуляк е мит.

Добрата шлифовъчна машина, несъмнено, ще събере по-голямата част от праха, само че след привършване на работата ще е належащо общо разчистване. Най-добре е да почиствате с прахосмукачка, тъй като дървесният прахуляк е доста тънък.

Следователно, оптимално е да се правят всички работи по възобновяване на паркета преди залепване на тапети или боядисване – единствено по този начин няма да се притеснявате от повреждане на стенното покритие, върху което при всички случай ще се утаи някакъв прахуляк.

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР