Паркът Клептуза“, който е един от символите на Велинград, тъне

...
Паркът Клептуза“, който е един от символите на Велинград, тъне
Коментари Харесай

Паркът „Клептуза“ тъне в разруха вече четвърт век


Паркът „ Клептуза “, който е един от знаците на Велинград, тъне в съсипия към този момент четвърт век. Кой желае да вземе парка на концесия и дали това е решение на немарливото отношение на Общината години наред?

Преди 30 години карстовият извор с двете изкуствени езера е емблемата на Велинград.

Снимка: Редакторски екип


Така наподобява „ Клептуза “ през днешния ден. Според кмета на града, единствената опция за нов живот на „ Клептуза “ е концесия.

Снимка: Редакторски екип


„ Ще се изградят няколко зони. Една от най-големите зони - това е зоната за отдих и отмора, това е парковото пространство “, изясни Костадин Коев, кмет на Велинград.

Той добави, че съгласно направения абстрактен план са нужни 6 милиона лв., които да обезпечи частник против прилагане на заведенията за 30 години наем.

Снимка: Редакторски екип


„ Клептуза, водата – всичко си остава на велинградчани. Достъпът ще бъде свободен. Земята не се продава. Тя си остава обществена общинска благосъстоятелност. Всички прилежащи терени, които са в парк „ Клептуза " “, ще си останат общински “, акцентира кметът на Велинград.

„ Думата „ концесия “ за мен е мръсна дума, тъй като всичко, което е обещано досега на концесия във Велинград, не работи и се водят каузи “, разяснява общественикът Надежда Ключкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР