Парк в район „Южен“ потъна в мръсотия, след като стана

...
Парк в район „Южен“ потъна в мръсотия, след като стана
Коментари Харесай

Бездомници превзеха пловдивски парк СНИМКИ

Парк в регион „ Южен “ потъна в нечистотия, откакто стана обиталище на бездомници и пияници. За това алармират живеещите в на ул. „ Студенец “, в чийто край се намира зеленият терен. По кадастър мястото е с повърхност малко под 2,5 декара и тъкмо поради това в квартала му викат „ Малкия парк “.

Тук не е косено и е покрито с буйни диви треви. Алеите са от остарели пловдивски павета, които са неравни и рискови за възрастните хора. На доста места гъста трева пораства сред камъните.



Всеки квадратен метър от тях е затрупан със семки – все едно се е провиждало международно състезание по люпенето им.

В кошчетата за отпадък има бутилки и остарели обувки. Хората се оплакват, че работничките от „ Чистота “ метат единствено страничните тротоари и в никакъв случай не чистят алеите в парка.



„ Паркът съществува от 10 години и в никакъв случай до момента не е бил в толкоз безстопанствен тип “, споделя Пламена Иванова. Преди 8 месеца на сходно неравно място тя пада и си чупи капачката. Дава 1200 лв. за интервенция, слагат й импланти, била е обездвижена 3 месеца и по-късно е ходила с проходилка. „ Хората ми споделят да осъдя общината за това – още се чудя “, споделя госпожа Иванова.



В Малкия парк има дребна детска площадка. Точно там вечерно време се събират бездомници и пияници, и мястото става още по-отблъскващо.

65-годишната Антоанета от Пазарджик пътува през ден дотук с цел да гледа внучката си. „ Имаме детска площадка, само че не смеем да водим децата там, а на една доста по-далечна. Страх ни е дребните да не се заразят с нещо “, споделя тя.



Думите й поддържа живеещата в близкия блок Цонка. " Много странни хора идват вечерно време тук ", споделя дамата.

От Оперативна програма „ Чистота “ дадоха обещание да се заемат с почистването на парка. „ Още на следващия ден ще го въведем в ред “, споделиха от предприятието. Оттам оповестиха, че даже по обяд служащите им са се натъкнали на група пловдивчани, консумиращи огромни количества алкохол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР