Парк Росенец отново се превръща в актуална тема.Част от кейовата

...
Парк Росенец отново се превръща в актуална тема.Част от кейовата
Коментари Харесай

ДНСК установи: Част от кейовата стена в лесопарк Росенец е незаконна

Парк " Росенец " още веднъж се трансформира в настояща тематика.

Част от кейовата стена в лесопарк " Росенец " е построена без нужните строителни бумаги. Това откри Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) след осъществена инспекция по документи и на място по предписание на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

Не са открити строителни бумаги в община Бургас, нито претенции за издаване на позволение за градеж за преустрояване и удължение на хидротехническо оборудване " Кейова стена ", построено в акваторията на Черно море, написа bgonair.bg.

При инспекцията на място от ДНСК е открито, че обектът " Кейова стена " съставлява стоманобетонна подпорна стена – вълнолом и стоманобетонен пристан с Г образна форма. Приблизителната дължина на оборудването е 280 метра и се състои от северна част с приблизителна дължина 175 м и западна - с приблизителна дължина 105 м, оповестиха от пресцентъра на ДНСК.

Около 50 м от северната, дългата част на кейовата стена, е остаряло строителство. Бетонът е обрушен и тук-там има оголена, мощно корозирала армировка. Върху нея е положена нова бетонова настилка. Новото строителство е цялата къса част и към 125 м от дългата част на кейовата стена. 

Това се удостоверява от кадастралните скици и от сателитните фотоси. За новото строителство не са открити нужните строителни бумаги, в това число позволение за градеж.

ДНСК ще разпореди на външни експерти осъществяване на в детайли проучване обхващащо и подводната основа на парцела " Кейова стена ". Въз основа на данните от обследването ДНСК ще предприеме следващи законосъобразни дейности по случая.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР