Парк „Македония“ в Благоевград се превърна в своеобразна арена на

...
Парк „Македония“ в Благоевград се превърна в своеобразна арена на
Коментари Харесай

Кино под звездите в лятна нощ! Парк „Македония“ събра над 1000 любители на седмото изкуство с прожекцията на филма „Петя на моята Петя“

Парк „ Македония “ в Благоевград се трансформира в самобитна сцена на киното. Над 1000жители и посетители на града извършиха тревните площи в парковото пространство, с цел да проследят историята от кино лентата „ Петя на моята Петя “.

Продукцията, отдадена на живота на именитата поетеса Петя Дубарова, съумя да притегли вниманието на фенове от разнообразни генерации.

Филмът споделя по какъв начин една нова образователна година стартира с неочаквани промени за група младежи. Нов шеф, нови правила и тежък случай, който трансформира всекидневието на един клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче взема решение да работи и да се бори против всичко, което трансформира съучениците ѝ „ в консервни кутии без етикети “. Защото системата в лицето на шеф Крачунов обича послушните и не толерира другите. 40 години след гибелта на обичаната ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя открива смисъла в това да живее и обича същински.

Кино под звездите ще има и довечера, по време на която ще бъде показан филмът „ В сърцето на машината “. Началото е в 21.00 часа, а входът е свободен. Специално за благоевградската аудитория в парк „ Македония “ ще дойде и известният български артист Александър Сано, който е с блестяща роля в продукцията.

Действието във кино лентата „ В сърцето на машината “ се развива в един от цеховете на цех, в който работят пандизчии, наказани за тежки закононарушения. Ролите са поверени на обичани и одобрени артисти като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал.

Филмът не се предлага за лица под 14 години.

Лятното кино навън се провежда от Община Благоевград и НЧ „ Никола Вапцаров 1866 “, откъдето са подготвили изненади и вълнуващи моменти за феновете на седмото изкуство и довечера.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР