Пържените картофи са една от най-лесните за приготвяне, вкусни и

...
Пържените картофи са една от най-лесните за приготвяне, вкусни и
Коментари Харесай

Колко скъпи са най-скъпите пържени картофи на света

Пържените картофи са една от най-лесните за подготвяне, вкусни и налични храни, която едва ли някой не е опитвал. Те постоянно са гарнитура към месо или пък ги ядем независимо, единствено с малко сол, а за какво не и с кетчуп или майонеза.
 Сладките картофи, килограмите, кръвната захар и 4 аргументи да участват в менюто ни
4 аргументи да хапваме сладки картофи

Не всички въглехидрати са идентични

Но, става известно, нашата визия за пържени картофи е много надалеч от тази на шеф-готвача Фредерик Шьон-Кюверт и Джо Калдерон - креативен шеф и готвач в ресторант Serendipity 3 в Горен Манхатън .

Заведението към този момент държи два върха на Гинес - за най-скъп бургер (295 долара), както и за най-скъп сладоледен сладкиш (100 долара). А от 13 юли публично тук се оферират и най-скъпите пържени картофи в света - 200 $ за порция .
 Снимка 540717

Ястието носи името Crème de la Crème Pomme Frites . Картофите наложително са от сорта Chipperbec, който е най-подходящ за пържене. Те първо се бланшират с оцет и шампанско. След това се запържват в чиста гъша лой, а не в олио - и не един път, а два пъти, с цел да са хрупкави извън и нежни от вътрешната страна.
 Снимка 540713

След пържене се поръсват с кадърен за консумация златен прахуляк и се подправят със сол и масло от трюфели . Сервират се в транспарантна паница, в която има и пресен цвят от орхидея. Върху картофите се нарязват трюфели на тънки части. Има и сос Морней със сирене и още веднъж трюфел, който явно е звездата на кулинарното прелъщение.
 Снимка 540711

Разбира се, точно на него е дължи и високата цена на тези пържени картофи. На тях пък ресторантът разчита, с цел да набере още веднъж преднина измежду насилственото затваряне поради Коронавирус ограничения. А листът на чакащи да опитат Crème de la Crème картофите към този момент е цялостен за две седмици напред , предава Reuters.
 Снимка 540714

" Serendipity в действителност е щастливо място ", сподели Джо Калдероне. " Хората идват тук, с цел да честват, с цел да избягат от действителността на живота от време на време. "
 „ Златното момче “, De Daltons и какво има в бургера на Робърт Ян де Веен за хиляди долари
Колко коства най-скъпият бургер

И какво толкоз има в него

Няма по какъв начин да отречем думите му, тъй като в нашата действителност пържените картофи не се сервират с трюфели и не костват 200 $. Е, по морето също са много скъпи, само че не чак толкоз...
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР