Парите за подкупа на кмета на район „Младост” Десислава Иванчева

...
Парите за подкупа на кмета на район „Младост” Десислава Иванчева
Коментари Харесай

Парите за подкупа на Иванчева - осигурени преди да бъдат поискани

Парите за подкупа на кмета на регион „ Младост” Десислава Иванчева са обезпечени преди да бъдат поискани от нея. Това сподели в утринния блок на bTV юристът Ирен Савова, бранител на зам.-кметицата на региона Биляна Петрова.

Изнудваният предприемач Александър Ваклин закова кметицата на „ Младост” (ВИДЕО)


„ Парите, които Ваклин е предал на следователите за въпросния рушвет са предадени на 2 април. В постановлението за привличане като обвинена на Десислава Иванчева написа, че подкупът е пожелан на 13 април. Как по този начин едни пари вървят изпреварващо по-бързо преди да бъдат поискани?”, попита Савова.

Александър Ваклин ли е предприемачът, изнудван от Иванчева

„ В никакъв случай нито един български жител не може да бъде поставян в такова унизително положение”, безапелационна е Ирен Савова във връзка показния арест на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

„ Отидох към 16:30 ч. при тях. Нямаше никакъв проблем във връзка с моя допуск, само че картината при тях беше в действителност покъртителна от позиция на положението, в което се намираха и двете”, сподели Савова.

По думите ѝ на двете дами не било разрешено да отидат до тоалетната от момента на задържането, не им била обезпечена и вода.

„ Можете ли да си визиите по какъв метод е уронено достолепието на подобен човек? Какъв е казусът да ги спре полицията или органите на реда, да ги помолят да карат след тях, при тях да седнат хора, които да подсигуряват, че няма да изядат парите или да ги хвърлят, да се отиде до най-близкото полицейско ръководство и там да се извършат всичките дейности?”, още веднъж попита Савова.

Иванчева крещи обезумяла! Показа чудноват лист в съда и разгласи, че душманинът ѝ е Румен Р. (СНИМКИ)

Според нея на прокуратурата ще ѝ бъде доста мъчно да потвърди това закононарушение. Тя и юристът Иван Иванов дефинираха доказателствата като „ прекомерно крехки”.

Пурко, Пепеляшка и цвърченето на мишките

Относно химическото вещество, от което ръцете на Десислава Иванчева и Биляна Петрова „ светнали като коледни елхи”, Савова посочи, че съществуването на веществото е противоречиво.

Адвокатите потвърдиха, че на ръцете на Иванчева е светнала единствено външната страна на дланта, като там веществото е попаднало най-вероятно от сключване на протоколите, върху които са броени парите.

„ Те бяха в непрестанен допир с парите след задържането им. Парите се брояха до колата от клекнали следователи, аз бях също непрестанно до тях. Сигурно и на мен да ми бяха взели проби, щях да светна по същия начин”, сподели Савова.

Адвокатите прецизираха също, че по делото няма СРС-та.

„ Няма доказателства Иванчева да е взимала подкуп”, безапелационни са юристите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР