Парите за пътните фирми пак доведоха до раздори в коалицията.

...
Парите за пътните фирми пак доведоха до раздори в коалицията.
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ние ще сме коалиционно верни и тъпи

Парите за пътните компании отново доведоха до раздори в обединението. Повод стана предложение на Любомир Каримански от „ ИТН “ сумите да се платят от бюджета на АПИ, което да мине и през неговата комисия, защото това заплащане би трябвало да се направи от централния бюджет.

„ Предложението на нашия народен представител и ръководител на бюджетна комисия Любомир Каримански за решението за парите на пътните компании е изцяло тъкмо и вярно. В бюджета няма планувани пари и ще би трябвало районното министерство да ги взима от бюджета си и след това ние да ги възстановим през актуализацията другояче това министерство ще започва с половин милиард обратно предварително”, съобщи от парламентната естрада ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Той се обърна към депутатите от неговата парламентарна група –„ предлагането е вярно, само че познавайки манталитета на съдружните ни сътрудници ще гласоподават срещу. Но аз ви приканвам да гласувате срещу него, да гласувате жалко и съдружно, с цел да има мир в обединението. Искам след това да е ясно, че всякакво мотане и проблеми с неплащане всички ще вървят при Кирил Петков, Асен Василев, Политическа партия, Българска социалистическа партия и ДБ”, изясни Йорданов.

Самият Каримански отдръпна предлагането си - „ с цел да може треската в Министерски съвет да се успокои и че аз скапвам обединението. Няма такова нещо”, добави той.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи от своя страна съобщи, че това е противоконституционно и незаконно и в случай че това е съответстващо на жалко, значи е такова. Той посочи, че проф. Чобанов еобяснил, че не може да се заплати от бюджета на районното министерство, а посредством бюджета.

„ Ако остане това предложение дано да мине и през комисията по вероизповеданията. Има очевиден древен сюжет. Това смокиново листо на Кирил Петков. Няма логичност да се съмняваме в качествата на Караджов”, сподели от своя страна Любен Дилов от ГЕРБ.

В дуплика Тошко Йорданов акцентира, че това, което ще стане е противоконституционно: „ Ние ще сме съдружно правилни и тъпи, дано има парламентарна комисия, която да подсигурява всички заплащания на всички министерства, тъй като имало подозрения, че ще се вършат далавери. Искам да обясня на всички, които се вършат на луди, че когато дадеш на една компания 50 % ти не си платил облагата. Второ - има междуведомствена комисия. Сега тука комисия в Народно събрание ще не разрешава решенията на комисията от наши съдружни специалисти. Защо, тъй като някой вършат подмятания за далавери.

Нека има комисия, която ще ревизира всички останали заплащания в министерствата дали са почтени, тъй като 600 милиона против 13 милиарда в министерството на Лорер - аз мога да съм тъп, само че не до там”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР