Парите за образование са нараснали с над 900 млн. лв.

...
Парите за образование са нараснали с над 900 млн. лв.
Коментари Харесай

Началната заплата на учителите става 1 700 лв. след приемането на бюджета

Парите за обучение са нарастнали с над 900 млн. лева Това, което ще се случи след приемането на държавния бюджет е, че началната работна заплата на учителите ще стане от порядъка на 1 700 лева Това съобщи просветителният министър Галин Цоков пред БиТиВи.

Няма да се стигне до митингите на учителите, сигурен е Цоков, който вижда недофинансиране по други структури в системата на образованието.

Освен това просветителният министър Галин Цоков не е щастлив от резултатите на матурите, които обаче пък не са по-лоши от предходните години. В хода на образователната година ще се търсят благоприятни условия учениците да бъдат по-добре готови за тестовите задания на матурите, увери той.

Галин Цоков посочи още, че дилемите за матурите ще станат по-практически ориентирани.

Резултатите от Националното външно оценяване (НВО) към този момент се знаят. Направени са по-задълбочени разбори във връзка с това какви са тъкмо в границите на обособени области и райони на страната, както и във връзка с учебните заведения, които са с влошени резултати или учебни заведения, които са подобрили резултатите си. Класирането ще бъде оповестено през днешния ден до обяд или ранните следобедни часове и по-късно кандидат-гимназистите ще имат три дни да се запишат в паралелките и учебните заведения, в които са признати, изясни Цоков.

В София от 12 700 претенденти единствено 400 са подали документи на място в учебните гнезда, а всички останали са сторили това електронно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР