Парите в днешно време се ползват за създаване на модерно

...
Парите в днешно време се ползват за създаване на модерно
Коментари Харесай

Датски музей плати 84 000 долара за две празни платна

Парите в днешно време се употребяват за основаване на съвременно изкуство. Това се случи и с датски, макар че кураторите в него не получиха тъкмо това, за което са платили. За 84 хиляди $ музеят получи две празни платна, предава БГНЕС.

Автор на модерното изкуство е художникът Йенс Хаанинг, който взел парите и след известно време пратил празните си платна. Хаанинг изяснява, че те съставляват ново произведение на изкуството - озаглавено „ Вземи парите и бягай “, което е самобитен " коментар за ниските заплати в страната ". Той счита, че това е напълно друго от кражба, в която го упрекват от музея.
 Това са зодиите с гений с рисуването Това са зодиите с гений с рисуването
Нека не стават неточности с този материал - в тази публикация няма да видите кои са зодиите, от които ще излезе идващия Пикасо. Подбрали сме...

Ръководството на музея за съвременно изкуство Кунстен в Олборг не е предостатъчно от това пояснение. Въпреки това, обаче, глупавото пояснение не му е попречило да изложи на показ двете платна като част от своята галерия, наречена Work It Out, която изследва връзката на хората с работата.

Хаанинг е взел парите като част от съглашение с музея, в което се споделя, че галерията дава парите на Хаанинг, с цел да може да вложи парите в репродукция на по-ранно произведение на изкуството. Художникът е желал да показа две платна - едно малко и едно огромно, с цел да илюстрира разликата в междинните годишни приходи в Дания и Австрия. Хаанинг е изпратил два огромни сандъка в музея, до момента в който чиновниците му са се приготвяли да разопаковат творбите.

„ Всъщност се смеех, когато видях по какъв начин чиновниците разопаковат празните платна “, споделя изпълнителният шеф на Кунстен Ласе Андерсън, и добави, че се е досетил, че може нещо да не е наред, когато Хаанинг им сподели, че е основал ново произведение на изкуството със заглавието " Вземи парите и бягай. "  

В последна сметка след опасност от съд музеят и художникът подписват нов контракт, съгласно който актьорът ще достави творби и ще върне 84-те хиляди $. Крайният период за това художникът да извърши отговорностите си, е 16 януари. Хаанинг е прочут с провокативните си произведения в Дания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР