Парите в държавата не са свършили съвсем и причината е,

...
Парите в държавата не са свършили съвсем и причината е,
Коментари Харесай

Николай Василев: Парите в държавата не са свършили съвсем

Парите в страната не са свършили напълно и повода е, че имаше дълги години - две десетилетия, на добра финансова непоклатимост.  Това съобщи икономистът и някогашен вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев .

По думите му това е станало, откакто страната е изплатила част от отговорностите си, останала е с невисок дълг като % от Брутният вътрешен продукт и дълги години са регистрирани бюджетни остатъци. Този интервал обаче завършил преди към година-година и половина.

" Напоследък ни управляваха хора, които откровено имат вяра, те не че желаят нещо неприятно да създадат, те просто имат такава идеология - че колкото по-големи задължения се вземат и колкото по-големи харчения прави бюджетът, толкоз по-добре " , уточни Василев.
 Световните медии за вота в България: Българите търсят предсказуемост
Световните медии за вота в България: Българите търсят предсказуемост

Агресията на Путин в Украйна, инфлация и корупция са главните тематики

Той посочи, че е на противоположното мнение. Икономистът счита, че, когато страната харчи доста, тя прахосва парите за неприоритетни неща и никой не мисли за утрешния ден - сякаж всеки желае да ръководи единствено за няколко месеца.

" Това, че нашата нация ще задлъжнее и нашите деца при все по-високи лихви непостижими задължения - никой не мисли по този въпрос ", акцентира Николай Василев.
 В България се основала причина за самонарастваща инфлация
В България се основала причина за самонарастваща инфлация

Страната да премисли поведенческите функции на бизнеса и обществото като цяло, желае Татяна Хубенова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР