Парите в бюджета на община Созопол са харчени за грандомански

...
Парите в бюджета на община Созопол са харчени за грандомански
Коментари Харесай

Созопол харчил пари за грандомански проекти

Парите в бюджета на община Созопол са харчени за грандомански планове. Това съобщи пред bTV общинският консултант от Българска социалистическа партия Тихомир Янакиев.

Дали са осъществявани нередности в общината, ще запазя мнението си за себе си, сподели Янакиев. "Не мога да кажа дали ще излязат (нередности) - в случай че е имало нещо, ще излезе. Общината не се управлява вярно. Това споделя Министерството на финансите откакто ни е задало задание да подготвим възстановителен проект на общината. Не дребна част от парите се изразходваха за грандомански планове като стадиона, за които в този момент ще берем плодове ", сподели Янакиев.

Той даде образец, че ремонт на автогарата и поликлиника не били включени в планове. В същото време е построено осветяване, което коства 4,5 млн. лв..

Председателят на общинския съвет в Созопол Красимира Германова от ГЕРБ не счита, че тези планове са грандомански. Всички неща се одобряват с 99%, сподели тя.

В отговор Тихомир Янакиев сподели, че общинските съветници от Българска социалистическа партия не са дали своят вот последните 4 бюджета.

Запитан за какво и него го викат на разпит дружно с кметове от созополски села, Янакиев сподели: "като отидем на следващия ден, ще разберем ".

На въпрос дали има нередности в общината Красимира Германова, ръководител на общинския съвет в Созопол сподели: "ако бях забелязала, щях да алармирам. Естествено, че знам какво се приема в общинския съвет. Първият човек, който ги вижда, съм аз. Вече три мандата съм ръководител, сподели Германова.

В коментар на обвиняванията, че са превеждани суми за строителни действия за физическо лице, което няма нищо общо с компанията, която извършва плана, тя изясни, че общинският съвет не е надзорен орган. "Ние не направляваме по какъв начин и по какъв метод и на кого са преведени средствата ", изясни Германова.

Според Светлана Лулева, общински консултант от ГЕРБ в община Созопол, следствието против кмета на Созопол Панайот Рейзи не е "някакъв огън " (приятелски). Повдигнато е обвиняване, краткотрайно е отхвърлен от поста си, кметсткото място не го е напуснал, увери Лулева.

В телефонен диалог кметът Панайот Рейзи разгласи, че не се усеща отговорен, само че излиза в отпуск до юни. Запитан за оставката, защото първичната информация бе, че е подал оставка и от кметския стол, и от партията, Рейзи съобщи, че решил: "По-добре да си подам оставката от партия ГЕРБ и структурата в Созопол, на която съм ръководител. Обжалвал съм, на 16-ти ще има второ дело. Няма разнобой с партия ГЕРБ ", увери той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР