“Парите свършиха още през втората половина на ноември. Първият проблем

...
“Парите свършиха още през втората половина на ноември. Първият проблем
Коментари Харесай

“Промяната” са финансирали “Лукойл” с пари от държавния бюджет

“Парите свършиха още през втората половина на ноември. Първият проблем е неприятното обмисляне, финансовият запас който беше обособен. Освен това, по този метод се финансира „ Лукойл ” с пари от държавния бюджет ”. Това съобщи пред Нова тв. служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

По думите му България има опасност от Европейска комисия за наказателна мярка, защото отстъпката се употребява единствено от български жители. „ Има недоволства от румънски жители у нас, че мярката е дискриминативна ”, сподели още той.

Според него служебният кабинет е направил доста за намаляването на цената на газа.

„ Преди 2 месеца и половина, когато започнахме да заседаваме с Щаба по енергетика имаше доста мнения по отношение на цените на газа. От бизнеса се говореше, че има потребност цената да е под 250 лева. за мегаватчас. Цена над тази не би била търпима за тях. Само за две месеца и половина служебното държавно управление в лицето на колегата Росен Христов съумя да промени доста обстановката в България. Октомври цената спадна с 30%, ноември - с 47%. Сега е обикновено през зимния сезон цените да се повишат. Освен това „ Чирен ” е напълнен с доста безценен газ по време на предходното държавно управление ”, разяснява още Никола Стоянов.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР