Парите са от хазната на пловдивчани. Чака се решение на

...
Парите са от хазната на пловдивчани. Чака се решение на
Коментари Харесай

Здравко Димитров иска още 22,5 млн. за ст. Ботев

Парите са от хазната на пловдивчани. Чака се решение на Общински съвет на 9 февруари

Кметът Здравко Димитров се срещна със строителя на стадион „ Христо Ботев “, като на срещата разискаха разновидностите за дотъкмяване на спортното оборудване.

Градоначалникът настоя да бъде изцяло приключена козирката и фасадата на стадиона.

„ Ще вкарам предложение на идната сесия на Общинския съвет да бъде подсигурен нужният запас, който ще се разплаща в няколко бюджетни години. Успяхме да договорим със строителя да не изисква рента за отсрочените заплащания “, заяви Димитров.

Към сегашния миг имаме обезпечени 36 млн. лева за СМР (25 млн. лева от страната и 11 млн. лева от заема от общината), крайната сума за завършването на стадиона е 58,5 млн. лева или нужни са още 22,5 млн. лева

Кметът ще предложи на съветниците да одобрят тази сума, нужна за дотъкмяване на целия план, разпределена в три бюджетни години.

„ Същевременно няма да стопираме да търсим други източници на финансиране и да представяме проблема пред държавните институции. Призовавам почитателите за приемливост и съдействие. Всички сме нетърпеливи да забележим стадиона приключен, само че непотребното напрежение забавя и пречи на работата “, добави градоначалникът.

Към момента за стадион „ Христо Ботев “ са изплатени близо 29 млн. лева, за подготвителни действия, отвесна планировка, структури, архитектура, стоманена покривна структура, ВиК, ОВК, електроинсталация, дограми и порти. Необходимите средства за дотъкмяване на стадий 1 и въвеждане на стадиона в употреба са 12 млн. лева, от които 7 млн. са налични. За довършването на цялостната козирка и фасада, които са залегнали в стадий 2 са нужни още 18 млн. лева Така оборудването ще е изцяло готово освен да се вкара в употреба, само че да приема интернационалните мачове.

Предложенията ще бъдат в детайли разисквани с всички групи в Общинския съвет.

План-сметка за стадион „ Ботев “

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР