Парите по пътна безопасност трябва да са в инфраструктурата, в

...
Парите по пътна безопасност трябва да са в инфраструктурата, в
Коментари Харесай

Йонко Иванов пред ФАКТИ: Стягаме протест, ако пак ще връщат бивши милиционери в министерствата

Парите по пътна сигурност би трябвало да са в инфраструктурата, в подготовката на служителите на реда. Но къде са тези пари? Това попита пред ФАКТИ Йонко Иванов, който е ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

- Г-н Иванов, продължаваме да сме очевидци по какъв начин пътните служители на реда хващат от ден на ден водачи, седнали зад кормилото, използвали опиати. Как да се пресече това?
- Обяснението е елементарно и просто. Няма политическа воля тематиката за сигурност по пътищата да се осъществя с напълно нова философия.

- А беше основана и държавна структура…
- Държавната конструкция не разполага със съответните министри. Нещата не са комплицирани. Сега приказваме за взрив на опиатите. Ми колкото повече ги ревизират, толкоз повече ще хващат. А за какво полицията не направи по една седмична инспекция във всички заведения, където се продават опиати. Те ги знаят. Когато се спре разпространяването на опиатите, ще намалее доставката и ще намалеят водачите, които карат под въздействието на дрога. Просто е. Ние хващаме следствието, а не хващаме началото. Явно някой не желае това нещо да се случи. А това е по този начин, тъй като това са схеми, в които вземат участие всички – от равнище пътна полиция, та чак до равнище министри. Явно това нещо върви, то е добре за избрани хора и те не желаят да го спрат.

- И какъв е изходът от ситуацията…
- Думата е една – образование. Ето ви образеца с девойката с тротинетката, която кара с висока скорост. Тя не е влизала в класна стая за образование. И си разрешава да кара доста бързо. Ако беше влезнала на образование, с цел да научи нещата и да се запознае с разпоредбите, щеше да е друго. За хората от малцинствата подвигнаха ценза до 10-и клас. Ти в случай че си се научил да четеш, това се прави до 4-и клас. Но дано влезе в образование. Може и да изкара изпита, може и да не го изкара. Но все нещо ще е научил. Говорим за това от години. По статистика 60% от санкциите по пътищата се заплащат. Къде отиват тези пари? Ето отново запитвам. Парите по пътна сигурност би трябвало да са в инфраструктурата, в подготовката на служителите на реда. Трябва да са за пътна сигурност. В Испания съумяха да смъкват пътните произшествия точно с това нещо – когато мотивираха хората на пътя.

- Но в този момент влизаме в временен интервал със длъжностен кабинет. Какво можем да чакаме?
- Карате ме да се дръзвам. Вместо да надграждаме по принцип, ние отново си приказваме какво ни е ръководството – постоянно или длъжностен кабинет. Ми няма значение. Но ще ви дам образец. Нормалното държавно управление махна полицаите от Автомобилна администрация. А в този момент служебният министър желае да върне тъкмо човек, който дълги години бе там и бе изпъден. След като го уволниха, той отиде и поведе колоните на една огромна транспортна компания в митинги против страната. Спрягаха го и за зам.-министър. Е, какво е това. След като се връщат хора, които са потвърдили, че не могат да се занимават с тематиката пътна сигурност, това значи, че схемата не е изменена. Ако това се случи, то инструкторската колегия ще провежда първия митинг против служебното държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР