Парите от продажбата на Общинска банка (46 млн. лева) ще

...
Парите от продажбата на Общинска банка (46 млн. лева) ще
Коментари Харесай

Без никакъв дебат ГЕРБ разпредели парите от продажбата на Общинска банка

Парите от продажбата на Общинска банка (46 млн. лева) ще отидат за задръстване на дупки в необятната финансова рамка на бюджета на Столична община, а ГЕРБ по този начин и не пожелаха да помислят дали не може да бъде направено нещо друго с тях. Това разяснява пред Actualno.com общинският консултант Трайчо Трайков.
Днес, 26 април, Столичният общински съвет гласоподава бързо и без спор отчета на кметицата на София Йорданка Фандъкова за харченето на парите. 12 млн. лв. отиват за екология и зелена система плюс поддръжка и създаване на детски площадки. 10 млн. лв. ще се похарчат за ремонт на учебни заведения и детски градини, както и за градеж на нови образователни заведения. 5,6 млн. лв. отиват за опазване на здравето, 5,4 млн. лв. – за просвета, като един от плановете, за които се плануват пари, е превръщането на някогашната топлоцентрала в център за модерна просвета. За обществени действия ще бъдат изхарчени 1,8 млн. лв., а 800 хиляди лв. са заложени за плановете за нови квартални спортни зали, които ще бъдат построени в дворове на 6 учебни заведения. 800 хиляди лв. са планувани и за развиване на нови технологии и системи в региона на електронното ръководство.
Това беше единият вид да се оползотворят тези пари, сподели Трайков, който акцентира, че е имало и други два разновидността, само че не и предпочитание от ГЕРБ да ги чуят. Според него е можело с тези пари да бъде решен един огромен проблем на София – да вземем за пример казусът с Витоша и затрудненият достъп до планината като място за отдих и отмора. Можеше общината да построи свои уреди там, сподели общинският консултант, напомняйки за драмите с " Витоша ски ". Друг вид пък е да бъде направена огромна инвестиция в вероятност за Столична община – за какво не да се купят акции в ЧЕЗ, изясни Трайчо Трайков.
Може би предлагането на госпожа Фандъкова не е неприятно, само че на равнище комисии не ни беше дадена опция да се включим действително в него, заключи Трайков, визирайки оферти отвън тези на ГЕРБ.
Припомняме, че Общинска банка беше купена от лихтенщайнския фонд Novito Opportunities. В него най-вече акции, само че без право на глас, има предприемачът Георги Самуилов, посредством компанията си " Инса ойл ", която неотдавна беше изключена от Българската петролна и газова асоциация. Самуилов е прочут с прякора си " Финансиста на Мултиргруп ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР