Парите не са важни за щастието, е твърдение, с което

...
Парите не са важни за щастието, е твърдение, с което
Коментари Харесай

Трябва ли да имаме общи финанси в брака?

Парите не са значими за щастието, е изказване, с което всички ще се съгласим и в това време ще се зачудим дали в действителност имаме вяра в него.

Знаете ли, че голям брой проучвания са се пробвали да проучват връзката сред щастието и парите?

Разбира се, хората с по-високи приходи са по-спокойни, тъй като не се постанова да мислят по какъв начин да платят комунални услуги, да купят учебници на детето си или да платят вноската по заема.

Мнозина ще кажат, че, когато сме двойка, е по-лесно, тъй като две заплати са по-стабилна сума. Организацията на финансите в брака обаче е една от главните аргументи за различия, които могат да доведат до разлъка, общо неодобрение и даже влошено здраве.

За да отговорят на този въпрос, от zadovoljna.hr търсят съвета на специалист по брачно партньорство и специалист по финанси.

Брачните различия по отношение на финансите са много постоянно срещани, тъй като те са значим аспект от живота ни, също като развъждането на деца, домакинската работа или половите желания.

Когато тези значими аспекти не са хармонизирани, пораждат различия, изясни партньорският психотерапевт Марина Балажев.

Марина отбелязва, че няма повсеместен отговори дали е по-добре да споделяте финансите с колегата си или да запазите парите за себе си.

На някои ще им харесат обособени сметки, на други общи, значимо е да са единомислещи и да са взели решението без напън от сътрудниците или обществото.

Финансите са „ просто “ финанси, когато всичко е наред, само че в случай че връзката има проблем, тогава финансите могат да се трансфорат в подбудител, посредством който се демонстрира нездравословната динамичност на връзката, споделя Марина.

Понякога за мъжете се оказва проблем дамата да печели повече. Това може да се дължи на проблем с идентичността и също по този начин да е обвързвано с публичните усещания, счита психотерапевтът.

Ако хората са прочувствено и финансово зрели, няма значение дали споделят банковата сметка или не.

Американско изследване, извършено измежду 4500 фамилни двойки, демонстрира, че несъгласието сред съпрузите по отношение на финансите на семейството е по-добър предсказател за бракоразвод, в сравнение с несъгласието по отношение на децата, домакинската работа или секса.

Резултатите от изследването не се разграничават според от благосъстоянието на семейството, което значи, че проблемите, свързани с парите, могат да повлияят на брачните връзки, без значение от това какъв брой бедна или богата е двойката.

Жените по-успешни ли са в спестяването на пари?

Финансовият консултант Ваня Ковачевич признава, че дамите са доста по-умели в организирането на домакинския бюджет.

Представата ни за парите се трансформира, когато се оженим, прибавя тя. Вече не мислим единствено за себе си – ставаме част от тим, който би трябвало да действа добре, с цел да реализираме и персоналните си победи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР