Парите не могат да купят щастие, но могат да ни

...
Парите не могат да купят щастие, но могат да ни
Коментари Харесай

Богатите живеят по-дълго

Парите не могат да купят благополучие, само че могат да ни обезпечат дългоденствие , написа в. " Метро ", базирайки се на обява в сп. " Джърнъл ъв джеронтолоджи ".

Фактът, че човек е богат, може да прибави девет години към живота му.

Специалистите от лондонския " Юнивърсити колидж " са изследвали данните на над 25 хиляди души на възраст над 50 години. Тези от тях с доста положително богатство живеели повече години, без да са наранени от заболявания и неработоспособност, спрямо по-бедните жители.
 двойка iStock/Getty Images
Най-богатите 50-годишни мъже в Англия и Съединени американски щати живеят идващите 31 години в положително здраве. За съпоставяне за по-малоимотните им съграждани този индикатор доближава 22-23 години.

Богатите дами в Съединени американски щати и Англия живеят цели 33 години здрави и читави, след отпразнуването на половинвековния си празник. При по-бедните дами тези безгрижни години са единствено 24-25.-->

Екипът на доктор Паола Дзанониото изяснява по-големите шансове за дълъг живот на привилегированите прослойки с обстоятелството, че те са по-малко изложени на стрес и имат по-добър достъп до квалифицирани медицински услуги.
 двойка iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР