Парите на държавата в момента са на дъното. Затова Асен

...
Парите на държавата в момента са на дъното. Затова Асен
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Хасково: Парите на държавата са на дъното, ще ги похарчат за пенсии

" Парите на страната сега са на дъното. Затова Асен Василев отсрочва бюджета за 2024 година. Ако до момента на кметовете им е било мъчно, ще схванат какво ги чака. Битката в този момент за териториалните проекти и за ПВУ е, с цел да вземем задатъците и да ги похарчим за пенсии. Нищо няма да има в инфраструктура. "

Това сподели в Хасково водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той напомни, че преди 3 години е оставил подготвен План за възобновяване и резистентност.

" Колко служебни и постоянни държавни управления съзнателно не го внасяха? Само България не си взе парите, всички други страни си го бяха внесли. Ние сме отговорни, тъй като си избрахме такива. Сега ще си поносим следствията. Тогава от така наречен умнокрасивитет ми се подиграваха за " мазнинката ", която беше 16 милиарда фискален запас и всички еврофондове работеха. Сега нямаме План, еврофондовете са спрени, както и постановленията на Министерския съвет за кметовете ", добави Борисов.

И попита:

" А помните ли като ви лъжеха, че ще построят 8 автомагистрали, 5 моста, 3 тунела? И никой не зададе въпросите - по кое време ще се проектират, по кое време ще се финансират, по кое време ще се построят. За 3 години - нула. Оказа се потвърдена неистина, че ГЕРБ крадат по 10 милиарда. Къде са ви в бюджета - в този момент трябваше да сме на остатък с 30 милиарда, а не да броим стотинките на края на годината. Поне в Хасково не връщаме Държавна сигурност, като в други огромни градове. Плакатите им сини, вместо да са червени, ярки със звезди... "

Борисов добави, че през март ще има ротация, като Мария Габриел ще стане министър председател и " всеки министър, който не си е приключил работата, ще бъде заменен ".

" Реалната управническа власт, за жалост, сега е на министри, назначени от Политическа партия. Някои от тях фактически са дилетанти, за 9 месеца няма да им научите даже имената, камо ли какво са свършили. А цената на нафтата и бензина още веднъж се подвига без да има причина, по тази причина трябват наказания, тъй като изтичат милиарди от джобовете на българите ", добави водачът на ГЕРБ.

Според него " в момента нищо не може да се случи без ГЕРБ в Народното събрание ".

" Това ми е най-трудната акция - сподели Борисов. - От една страна не би трябвало да се атакуваме, тъй като дружно отстояваме закони в Народното събрание. Делян Добрев гласоподава с Асен Василев принудително, само че го прави. Объркахме хората и станахме за смях с тази некоалиция. Това го няма в света, няма такава процедура и ние към този момент сме образец по какъв начин некоалиционно да се ръководи. Поне се движим в евроатлантическата посока и тя е вярната. Свършихме доста работа със напън и принудително, само че доста закони се одобриха - за правосъдната власт, за КПКОНПИ. Може и по-добре, при ротацията се надявам некоалиционната ни просвета да се е подобрила. "

" Какво повече няма да се случи, какво загубихме през тези 3 години - санирането, в което работеха дребни строителни компании, жилищата ставаха по-скъпи и енергоефективни, средата се урбанизира и градовете станаха по-красиви. По обществена политика не е имало, само че те похарчиха парите и повече саниране няма да има ", сподели още Борисов.

И напомни, че за последните извършени пет пъти избори страната е похарчила 1 милиард лв.. Ако той не бил направил компромис, щели да бъдат изхарчени следващите 150 млн. държавни пари и да има още едни седми избори.

" Всички  видяхте, че служебните държавни управления не направиха безусловно нищо, макар че се къпеха в медиен комфорт, а доста публицисти бяха назначени на основни държавни длъжности, без да се явят на избори, без да са определени. За 3 години, в които ГЕРБ се чегърташе, стената в Министерски съвет се изпълни с портрети на министър председатели, а парите отпътуваха ", приключи водачът на ГЕРБ.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР