Парите могат да бъдат трудна тема за обсъждане, особено когато

...
Парите могат да бъдат трудна тема за обсъждане, особено когато
Коментари Харесай

Четири съвета как да кажете: Шефе, искам по-голяма заплата

Парите могат да бъдат сложна тематика за разискване, изключително когато става въпрос за вашата заплата. Ако сте обвързали персоналната си самокритика с това какъв брой пари изкарвате, диалозите за заплащането могат да бъдат в действителност неуместни и да провокират голямо напрежение.

Искането на покачване е не по-малко стресиращо прекарване, даже и да сте изцяло сигурни, че заслужавате да го получите, написа manager.bg, цитирайки Питър Иконъми, създател на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “. Има обаче едно нещо, което е несъмнено - в случай че се надявате да получите покачване, в множеството случаи ще би трябвало сами да си го поискате. Ето по какъв начин да го извършите:

1. Поискайте противоположна връзка

Преди да визиите доводите, с които да убедите шефа си, че заслужавате покачване, поговорете с него за това какво може да подобрите в работата си. С какво се справяте добре? В кои аспект от вашата работа има какво още да се желае? След като придобиете нужната противоположна връзка, изпълнете рекомендациите на вашия началник. По този метод, когато поискате покачване, вие ще може да демонстрирате напредъка, който сте постигнали, както и че се вслушвате в препоръките на вашия началник.

2. Обърнете се обратно към предишното

Когато желаете покачване, поставете специфичен акцент върху интервали от близкото минало, в които сте надхвърляли упованията на компанията и сте имали забележителни достижение. Фокусирайте се върху действителния и измерим принос, с който сте съдействали за триумфа на компанията.

3. Изберете верния миг

Подготовката за този значим диалог е от основно значение, само че не по-малко значимо е да изберете верния миг за повдигането на тематиката. Какво е финансовото положение на компанията ви в последните месеци? Наближава ли датата, в която компанията разисква разпределението на бюджета за идната? Внимавайте за тези фактори, с цел да имате добра визия за сумата, която можете да поискате. Поискайте покачване незабавно откакто сте приключили някакъв „ неосъществим “ план или след годишно ревю на вашето показване. Друг добър вид е да се възползвате от положителното въодушевление на шефа.

4. Оправдайте мечтаната от вас заплата

Не желаете да се озовете в обстановка, в която желаете покачване от шефа си, без да разполагате с доводи, които да показват, че го заслужавате. Съставете лист с достижения, които са били от огромна изгода за вашата компания, и отделете внимание на неповторимите качества и умения, които ви вършат незаместим в работата.

След като извършите нужната подготовка и се престрашите да поискате покачване, би трябвало да очаквате от шефа си да ви зададе няколко въпроса, да договаря за мечтаната сума и да потърси компромис сред вашите претенции и опциите на компанията. В последна сметка вашата съществена задача е да отправите настояването по верния метод и най-много да вярвате, че заслужавате да получите мечтаното покачване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР