Парите, които се изкарват от реклама на хазарт, са кървави

...
Парите, които се изкарват от реклама на хазарт, са кървави
Коментари Харесай

Психологът Иван Игов: Парите, които се изкарват от реклама на хазарт, са кървави пари

Парите, които се изкарват от реклама на хазарт, са кървави пари. Известните персони, които вземат участие в такива реклами, би трябвало да се засрамят . Това разяснява психологът Иван Игов в ефира на " Хоризонт " по БНР.

По мнението му това се отнася и за депутатите, които отхвърлиха предлагането тези реклами да бъдат спрени или мощно лимитирани.

Игов изяснява, че зависимостта към
хазарта е особена тъй като това е тип адреналинова взаимозависимост. Хората не престават да играят, не тъй като желаят да завоюват, а тъй като ги е боязън да изгубят.
 Мнозинството се стъписа пред <a href=хазарта и вселената му от зависимости " >
Мнозинството се стъписа пред
хазарта и вселената му от зависимости

Само опозицията все отношение към възбраната на рекламата на
хазартни игри

Най-застрашени от тази взаимозависимост са децата, по думите на психолога, тъй като те са най-засегнати от рекламите, само че и при онлайн
казината няма ограничавания. Онлай младежите нямат ограничавания. Всъщност, изяснява Игов, онлайн казината разчитат на развила се взаимозависимост от ранна възраст, която продължава и в бъдеще.

Игов посочи, че в България е цялостна свободия във връзка с
хазарта, само че въпреки всичко е на мнение, че той не би трябвало да бъде неразрешен. Той разясни, че възбраните водят " до деформиране, незаконно залагане и още веднъж загуба на пари ".

В България регистърът за хора с такава взаимозависимост е непринуден, означи Иван Игов, само че съгласно него той би трябвало да стане " недоброволен ".

" Това може да се реализира с едно решение на прокуратурата ", сподели психологът, като добави, че околните би трябвало да могат да се обръщат към полицията, която да организира следствие, което да потвърди зависимостта на даден човек, което е доста елементарно.

Иван Игов счита, че самият бизнес би трябвало да вземе решение по какъв начин да ограничи подвластните хора. Но без профилирана помощ не може да се избавиш от тази взаимозависимост, заключи Игов.
 Съвет за електронни медии не следи и не дава отговор за рекламите на <a href=хазарт " >
Съвет за електронни медии не следи и не дава отговор за рекламите на
хазарт

Соня Момчилова изнесе лекция на депутатите, че не пазят бъдещето и децата

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР