Парите, хората и медиите са важни неща в този процес.

...
Парите, хората и медиите са важни неща в този процес.
Коментари Харесай

Евгений Кънев за депутинизацията: Гешев е голяма тапа на нашето развитие, която трябва да бъде махната

Парите, хората и медиите са значими неща в този развой. Така разяснява процеса на депутинизация на България анализаторът Евгени Кънев в

Необходимо е да се търси единодушие, само че съм песимист, че ще бъде реализирано. Може би ще се стигне на дакларативно равнище. Когато се тръгне към действителна депутинизация е ясно през какви парични потоци се минава, кои партии са стожери. Трудно е да се направи компромис, когато проводниците на това въздействие ще гласоподават срещу себе си. Може да се направи нещо на равнище Министерски съвет. Едно от мощните правила на това въздействие минава през съветския газ. Ние внасяме по този начин целия корупционен модел на България. Трудно е да се бориш с корупцията с тези, които действително я предизвикват, сподели още той.

Декларацията на " Демократична България " за депутинизацията бе мощен политически ход. Това е декларация, кято дава отговор на времето. Въпросът е по какъв начин ще се пристъпи към нейното осъществяване. Съпротивите са големи. Ясно е още с днешните митинги, бяха думите на Юлиян Войнов.

Компромис би трябвало да бъде издирван. Но тази коалиция попадна във времева турболенция и би трябвало да взема решение големи проблеми. И в тази обстановка би трябвало да се види дали е необходим компромис вътре в страната, сподели Войнов.

Той избори и няколко пътя за депутинизация: Първият вид е държавното управление да стартира съществени дейности за смяна на опредлен административен състав и ръководители. Ние виждаме корупцията на високите етажи, само че те са и на междинни мениджърски позиции. Може да се тръгне на тази борба, само че дали имат силите да я доведат до дъно. Другата вероятност - да оставят нещата да се движат и вършат дребни стъпки, опирайки се на това, че времето ще играе за тях. Така както стана с газа - Русия направи първия ход. Третият вид - да се влезе в колаборация с тези пропутински сили, уточни той.

Решаване казуса с " Лукойл " също е път към депутинизация. Същеременно сериозна част от приходите, кито влизат в България по пътя на петрола, излизат на открито и за България става малко, уточни Войнов.

Това, което е допустимо да се направи, е да се поставят някакви измервателни принадлежности в " Лукойл ". Трябва да се следва румънския път с налагане на санкции. Държавата би трябвало да си отбрани интереса с пропуснатите изгоди, разяснява и Кънев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР