Парижкият апелационен съд даде още една доживотна присъда на известния

...
Парижкият апелационен съд даде още една доживотна присъда на известния
Коментари Харесай

Карлос Чакала получи още една доживотна присъда

Парижкият апелационен съд даде още една доживотна присъда на известния венецуелски терорист Илич Рамирес Санчес, прочут с прякора Карлос Чакала, съобщи Агенция Франс Прес.Съд от по-ниска инстанция бе наложил тази присъда през 2017 година, юристите на Чакала апелираха и по този начин се стигна до това произвеждане.
Делото против Карлос Чакала е за събития от 1974 година, когато в парижкия магазин Drugstore Publicis бе осъществен терористичен акт. Тогава хвърлена в комерсиалния обект граната умъртви двама души и рани 34.
Френските правосъдни управляващи сметнаха за потвърдено съпричастието на Карлос Чакала към офанзивата, осъществена за напън против управляващите. Смята се, че по този метод терористът е желал да реализира освобождението на собствен сподвижник от ляворадикалната японска формация " Японска Червена войска ", арестуван по това време на летище " Орли " в Париж.
Самият Санчес е във френски затвор. Той към този момент има две доживотни присъди за три осъществени от него убийства през 1975 година и 4 гърмежа на бомби в интервала 1982-1983 година при които загинаах 11 и бяха ранени 191 души. Самият Карлос се наричаше по време на процесите във Франция " професионален терорист " и се хвалеше, че е провокирал гибелта на 1,5 хиляди души, като 80 от тях е умъртвил персонално.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР