Парижката полиция няма да пусне в столицата т.нар. конвой за

...
Парижката полиция няма да пусне в столицата т.нар. конвой за
Коментари Харесай

Забраниха на френския конвой на свободата да премине през Париж

Парижката полиция няма да пусне в столицата така наречен " ескорт за независимост " на френските водачи, протестиращи против Коронавирус рестриктивните мерки, съобщава " Ройтерс ".

Демонстрантите потеглиха от Южна Франция в сряда. Предвижда се  " конвоят за независимост " да се събере в Париж и Брюксел, където водачите да изискат преустановяване на рестриктивните мерки поради ковид по образеца на стачкуващите, блокирали канадската столица Отава.

Очаква се през днешния ден протестиращи да отпътуват от разнообразни градове в цяла Франция.

Парижките управляващи оповестиха, че на протестиращите ще бъде неразрешено да влизат в столицата от 11 до 14 февруари поради риск от публични вълнения.

Шофьорите, които нарушат заповедта да не стачкуват в Париж, рискуват да получат две години затвор и санкция от 4500 евро, а шофьорската им брошура да бъде отнета.

В началото на месеца канадски водачи на камиони се събраха на протест против имунизациите в Отава. Те блокираха придвижването в целия град, което принуди доста локални предприятия да затворят. Наложи се кметът на канадската столица даобяви изключително състояние в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР