Парижката полиция глоби над 100 посетители в ресторант, в който

...
Парижката полиция глоби над 100 посетители в ресторант, в който
Коментари Харесай

Арест и глоби след незаконна вечеря за над 100 души в Париж

Парижката полиция санкции над 100 гости в ресторант, в който се нарушават рестриктивните мерки поради ковид, и арестува уредника му,съобщи Франс прес.

Полицаите се отзовали на „ тъжби за несъразмерен звук в ресторант “ и „ сложиха завършек на събирането на над 110 души “, написа в Туитър полицията на френската столица.

„ Гости са санкционирани за неспазване на използваните здравни ограничения. Организатор и управител са задържани ", прибавиха те. Нелегалните заведения за хранене, предлагащи на клиенти да се почувстват като във времетопреди ковид, са в заглавията на медиите във Франция през цялата седмица.

Частният ефирен канал M6 излъчи репортаж, основан на фрагменти, записани със скрита камера, за който се твърди, че е от скрито заведение в регион от висок клас на Париж, където нито личният състав, нито посетителите са били с маски. Клиентите бяха показани да се любуват на хайвер и шампанско на събитието против 220 евро на човек.

Всички заведения за хранене и кафенета са затворени във Франция през последните пет месеца. Тази седмица страната стартира ново лимитирано блокиране в цялата страна, с цел да се оправи с възходящите случаи с COVID-19.



Един от уредниците на вечерята, показана от М6, предприемачът и колекционер Пиер-Жан-Шаленкон, беше за малко арестуван за разпит в полицията в петък дружно с готвача Кристоф Лерой. Твърди се, че Шаленкон е провел няколко вечери в първокласния си „ Пале Вивиен” в центъра на Париж, на което са участвали министри.

" На този стадий от следствието няма доказателства, които да демонстрират, че членовете на държавното управление са взели участие в разследваните вечери ", обявиха прокурорите след диалог с него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР