Парижката катедрала Нотр Дам ще бъде достъпна за посетители от

...
Парижката катедрала Нотр Дам ще бъде достъпна за посетители от
Коментари Харесай

Отварят катедралата Нотр Дам в Париж за посетители на 8 декември, само с резервации

Парижката катедрала " Нотр Дам " ще бъде налична за гости от 8 декември тази година, само че единствено с предварителни резервации, групите ще би трябвало да почакат до февруари идната година, заяви Агенция Франс Прес, като се базира на изявление на мениджъра за връзки с обществеността на катедралата пред локално издание.

Първата работа за разкриване на реконструираната катедрала е планувана за 7 декември, а на идната заран ще бъде отслужена първата празнична литургия в храма-шедьовър на готическото изкуство, изумен от пожар на 15 април 2019 година

От 8 декември катедралата ще е отворена за всички самостоятелни гости, сподели Сибил Белами-Браун. Входът " ще е безвъзмезден, несъмнено ", като се изключи музея в катедралата, който е със специфичен статут.

Посещенията обаче ще би трябвало да бъдат непокътнати на уеб страница.

" Резервацията ще е лесна, налична два дни авансово и ще подсигурява прецизен час на влизане " в храма.

Ще е допустимо в храма да се влезе и без авансово непокътнат час, само че посетителите ще би трябвало " да се въоръжат с самообладание ", тъй като се чака до 40 000 души на ден да желаят да влязат в катедралата, сподели Белами-Браун. За религиозните служби входът ще е без предварителна резервация, " в границите на наличното място ", разясни тя.

Групи поклонници ще бъдат посрещани в катедралата от февруари идната година, след регистрация и на дребни групи до 10 души най-много, сподели Белами-Браун.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР