Парижани могат да се радват на плуването на открито –

...
Парижани могат да се радват на плуването на открито –
Коментари Харесай

Плуване на открито в Париж - вече да!

Парижани могат да се радват на плуването навън – в изкуственото езеро „ Басан дьо ла Вилет ” беше отворена специфична зона за това. Инициативата демонстрира решимостта на парижката администрация да се бори със замърсяването в региона и поддържа кандидатурата на града за Олимпийските игри през 2024 година
„ Това е първата стъпка към плуването навън в Париж. През 2019 година ще можем да плуваме в езерото Доменил, а до 2024 – и в Сена”, съобщи кметът на френската столица Ан Идалго.

Новият градски плаж при „ Басан дьо ла Вилет”, в източната част на града, включва три басейна с друга дълбочина. Край тях са сложени душове и шезлонги за тези, които събират загар.

Спасители наблюдават за сигурността на плажуващите целодневно, написа bTV.

Новото оборудване разполага със система за филтриране на водите. Проби от водата ще бъдат взимани на всеки три часа денем, с цел да следи качеството ѝ.

„ Най-важното е, че демонстрираме способ, който работи – в този момент можем да проучваме и идентифицираме източниците на замърсяване”, изяснява Жан-Франсоа Мартен, заместител кмет по спорта и туризма.

„ Това ще ни разреши да използваме същата технология и за Сена през 2024 година, с цел да можем да проведем олимпийския триатлон. А и ще имаме опция да предоставим реката на парижани, които още веднъж ще могат да плуват в региона – както при започване на XX в.”

Самите парижани приветстваха новата облага, тъй като доста от тях нямат опция да посещават постоянно морето. С по-чистите речни води обаче ще имат опция да се любуват на слънцето и на топлото време през лятото даже и в градска среда.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР