Париж забранява отдаването под наем на електрически тротинетки от 1

...
Париж забранява отдаването под наем на електрически тротинетки от 1
Коментари Харесай

Париж забранява електрическите тротинетки

Париж не разрешава отдаването чартърен на електрически тротинетки от 1 септември. Решението е на кмета на френската столица и идва откакто се организира референдум по тематиката. „ За “ възбрана на електрическите тротинетки гласоподаваха 89% от участвалите в извършения референдум. Избирателната интензивност обаче беше ниска – 7.46%.

Въпреки това кметът Ан Идалго сподели, че ще почете вота.

От 1 септември към този момент няма да има електрически тротинетки чартърен в Париж “, сподели тя на конференция късно в неделя, предава Reuters.

Операторите на скутери се надяват Идалго да потърси компромисен вид поради ниската изборна интензивност.

Оставаме с вяра, че можем да продължим да работим с кмета Идалго, с цел да приемем рационални разпореждания вместо възбрана на електронните скутери и да избегнем крачка обратно за Париж “, сподели представител на Lime в понеделник.

Френският министър на превоза Клеман Бон, считан за вероятен кандидат за кметския пост през 2026 година, сподели по телевизия BFM, че гласуването е „ всеобщ либерален неуспех “.

Електрическите тротинетки са налични в Париж от 2018 година, само че след голям брой недоволства за „ безредица “, Париж понижи броя на операторите до три.

Те имаха подписан контракт за три години и изискване скоростта да бъде лимитирана до 20 км./ч. Бяха обособени и избрани зони за паркиране, сходно на други градове по света. Настоящите контракти са годни до септември.

Операторите предложиха спомагателни разпореждания, в това число ограничаване за потребителите да имат 18 година, както и слагане на регистрационни номера, с цел да може полицията да разпознава нарушителите на пътя. Сред предложенията е и електрическите тротинетки да се употребяват единствено от един човек.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР