Париж ще предлага на жителите и посетителите си нова атракция

...
Париж ще предлага на жителите и посетителите си нова атракция
Коментари Харесай

Нова атракция: Кабинков лифт за 132 млн. евро откриват в Париж през 2025 г.

Париж ще предлага на жителите и посетителите си нова атракция през 2025 година - градски кабинков въжен превоз.

Обявен за най-дългата въжена линия във Франция, планът Cable 1 ще се простира на 4.5 км сред регионите Вилньов-Сен-Жорж и Кретей в югоизточните покрайнини на френската столица.

Инвестицията възлиза на 132 милиона евро, в които не се включва цената на кабините, оповестява Daily Mail.

Планирането на атракцията започва през 2016 година, а съгласно Le Parisien строителството й ще стартира по-късно тази година.



Пътниците ще се издигат на сред 25 и 40 метра във въздуха, до момента в който Cable 1 се извисява над предградията.

Очаква се този тип превоз да стане извънредно известен в града - почти 11 000 души ще употребяват лифта всеки ден, сочат прогнозите, като всяка от „ комфортните му и сигурни “ кабини може да побере 10 пасажера.

Общо ще лишава към 18 минути на пасажерите да стигнат от първата спирка до последната, като системата ще може да транспортира към 1600 пасажери на час, единствено с 30 секунди пауза сред всяка кабина в пиковите часове.

За да се построи новата система, в предградията ще бъдат инсталирани 33 пилона, проектирани да се „ сливат хармонично “ със заобикалящата ги среда. Тя ще свърже живеещите в предградията с метрото и автобусните направления на френската столица. Кабинковият въжен превоз ще разполага с пет спирки, а всяка станция ще бъде едноетажна, т.е. „ 100 % налична “ за всички пасажери.

Френската транспортна компания Ile-de-France Mobilites и архитектурното студио Atelier Schall са ангажирани с плана. Те ще си сътрудничат с производителя на въжени линии Doppelmayr France и строителните компании Spie Batignolles и Egis Rail.

Въпреки че е първи за Париж, това не е единственият градски кабинков въжен превоз във Франция, към този момент има сходни планове в Гренобъл и Брест.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР