Париж са задържани 64 протестиращи в резултат на стълкновенията между

...
Париж са задържани 64 протестиращи в резултат на стълкновенията между
Коментари Харесай

Шок и ужас в Париж! Екшън на протеста на жълтите жилетки, камъни полетяха по полицията, а после...

Париж са арестувани 64 протестиращи вследствие на стълкновенията сред органите на реда и участници в 18-та акция на „ жълтите жилетки “ в града. По-рано представител на жандармерията заяви за 31 задържани. По информация на вътрешното министерство на Франция, в акцията в Париж вземат участие сред 7 и 8 хиляди души, от които 1500 имат директно присъединяване в погромите. Сблъсъци по време на следващия митинг на " жълтите жилетки " в Париж, написа Блиц. 

``
реклама

Провокатори, облечени в черно, с качулки на главите и маски на лицата, хвърляха камъни по полицията, която отвърна със сълзотворен газ. Стълкновенията станаха в региона на емблематичния бул. " Шанз Елизе ", където бяха изпочупени витрините на голям брой магазини. " Жълтите жилетки " през днешния ден се събират за 18-а поредна събота на митинг. Още през цялото време се стигна до ексцесии. Демонстранти се пробваха да преобърнат полицейски микробус, изпратен за защита на маршовете във френската столица. Протестиращите блокираха придвижването по емблематичния централен парижки бул. " Шанз Елизе ", което пък наложи чиновниците на реда да употребяват водно оръдие, с цел да разпилян хората.  

Полицията към този момент сложи железни заграждения и спомагателна защита към държавните здания в региона. Протестите във френската столица се организират при засилени ограничения за сигурност. Маршовете на " жълтите жилетки " “ потеглиха от няколко основни места в Париж и ще се съберат край президентската резиденция – Елисейския замък. Демонстрацията съответства с последния ден от инициирания от президента Еманюел Макрон " Голям народен спор " за превъзмогването на рецесията, зародила през ноември предходната година поради плануваното повишаване на горивата в страната. Лидерът на придвижването " жълти жилетки " Ерик Друе, прикани поддръжниците си във видео, оповестено в петък в Ю Тюб, да излязат по улиците на Париж в събота, с цел да се види какъв брой многочислени са.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР