Париж отмени празничната новогодишна заря на булевард Шанз Елизе в

...
Париж отмени празничната новогодишна заря на булевард Шанз Елизе в
Коментари Харесай

Париж отмени фойеверките на Шанз Елизе за Нова година |

Париж анулира празничната новогодишна заря на бул. " Шанз Елизе " в сходство с новите ограничения на държавното управление за попречване на разпространяването на разновидността на ковид Омикрон, заяви телевизия БФМ, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера френският министър-председател Жан Кастекс съобщи, че всевъзможни огромни обществени празненства и зари в новогодишната вечер ще бъдат неразрешени и предложи на хората - даже да са имунизирани - да се тестват за COVID-19, преди да се събират, с цел да честват идването на новата година.

Предполага се, че най-малко 10% от новопотвърдените случаи на заболяването във Франция сега се дължат на Омикрон и това е главната причина за желанията да бъдат затегнати наредбите за достъп до някои места, сподели в изявление за радио " Франс Ентер " министърът на опазването на здравето Оливие Веран.

Новият здравен пропуск, който се чака да бъде въведен при започване на новата година, планува хората да би трябвало да удостоверяват, че са имунизирани, преди да влязат в ресторант или да се качат на публично транспортно средство, пътуващо на дълги дистанции. Засега е задоволително при навестяване на доста места на закрито да бъде показан неотдавнашен негативен тест за COVID-19.

Веран добави, че чака при започване на идната седмица френската здравна работа да получи зелена светлина за имунизиране против ковид на децата от 5 до 11 години. Засега могат да бъдат ваксинирани единствено деца със съществени здравословни проблеми или такива, за които има спомагателен здравен риск.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР