Париж, Лондон и Берлин планират координиране на действията си и

...
Париж, Лондон и Берлин планират координиране на действията си и
Коментари Харесай

Париж, Лондон и Берлин координират действията си в Персийския залив

Париж, Лондон и Берлин възнамеряват съгласуване на дейностите си и продан на информация в Персийския залив, без да ускоряват военното си наличие в района, съобщи Франс прес.

Агенцията се базира на изказване на френската министърка на защитата Флоранс Парли.

Бившият министър на външните работи на Англия Джереми Хънт съобщи в понеделник, че европейските страни ще провеждат задача за отбрана на корабоплаването в Залива, откакто Иран задържа в Ормузкия пролив петролен танкер под английски байрак, напомня Франс прес.

"Съвсем неотдавна обсъдихме с Германия и Англия взаимни дейности: те ще разрешат да допринесем за гарантиране на сигурността на морския трафик в Залива ", сподели Парли пред френски вестник.

Парли съобщи, че диалозите не престават и че европейските страни разполагат с задоволително съществено военно наличие в Залива, като затова няма потребност от усилването му.

"Не става дума за усилване на наличието ни, а за съгласуване на силите ни и за шерване на информация ", безапелационна бе Парли.

Френската министърка акцентира, че единствената задача на европейските страни е понижаване на напрежението в Залива и отбрана на ползите им.

Напрежението непрекъснато нараства в стратегическия район на Персийския залив, откакто Съединените щати се отдръпнаха през май предходната година от иранското нуклеарно съглашение и наново вкараха наказания против Техеран.

През последните седмици в Персийския залив имаше набези против петролни танкери, за които Вашингтон съобщи, че са дело на Иран.

Франция разполага с фрегата, непрекъснато ситуирана в Персийския залив и Индийския океан, а също по този начин и с 650 бойци в Обединените арабски емирства, отбелязва Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР