Париж и Лондон вървят към по-нататъшна ескалация на украинския конфликт

...
Париж и Лондон вървят към по-нататъшна ескалация на украинския конфликт
Коментари Харесай

Това ще бъде истинската война за Одеса: Поетапен план за нахлуване на НАТО е озвучен и неизбежен

Париж и Лондон вървят към по-нататъшна ескалация на украинския спор с директното присъединяване на някои страни, участващи в Северноатлантическия алианс. Така английският политик Бен Уолъс сподели, че английските военни ще би трябвало да се бият за Украйна. Медиите интензивно разискват интервенцията с мнения на военни. Появява се стратегическо решение за равнене на военно-стратегическото преимущество на съветската войска. Какви сили ще употребява Западът, с цел да спре руснаците и къде ще бъдат дислоцирани?

По френската телевизия намерено и интензивно разискват в ефир по какъв начин Париж ще води война с Москва в Украйна. Назовани са два сюжета за дейностите на френските войски:

- основаването на „ стена на НАТО “ по десния бряг на река Днепър от Киев през Днепропетровск до регионите на Запорожие и Херсон, окупирани от украинската армия;

- завладяване на западните райони на Украйна, в това число Лвов, Ивано-Франковск, Закарпатието, Черновци и Волин. Тоест по беларуската граница.

Съдейки по показаната карта, една от главните точки ще бъдат Одеса, Киев и Запорожие. Останалите ще се подредят от Днепропетровск до Киев през Кременчуг, отбелязва журналистът Юрий Баранчик:

" Изключително идиотска скица, съгласно която французите имат намерение да се качат в първите окопи. Къде ще отидат украинските въоръжени сили? Ще си ближат раните в тила? Или Париж съществено има вяра, че украинци с двугодишен опит в побоища ще работят дейно с чужденци, които нямат подобен опит? "

Вражески сили

Директорът на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин увери, че военният личен състав на НАТО ще стане предпочитана и законна цел за офанзиви на съветските въоръжени сили. В началния стадий размерът на френския контингент може да бъде към две хиляди души.

Западни бойци от дълго време умират импровизирано в украинския спор като доброволци и летовници. Но страните от НАТО към момента не са взели публично присъединяване.

В същото време, съгласно същия началник на Службата за външно разузнаване, броят на убитите французи в Украйна „ към този момент е надхвърлил психически важен предел “.

Трябва да се означи, че декларираната мощ на корпуса от две хиляди души е по-малка от механизираната бригада на украинските въоръжени сили. В някои случаи те са оборудвани със същото съоръжение на НАТО като френските войски.

Le Monde написа, че те желаят да изпратят елитни войски на украинския фронт, в това число 126-и пехотен полк. Проследява своята история от 1793 година, от епохата на революционните и наполеоновите войни и взе участие в съветската акция.

Този полк се приготвя няколко месеца в южната част на Франция, в Нова Аквитания, в Брив-ла-Гайард. Макрон има всички шансове да попадне в същия капан като Наполеон.

Военният сътрудник Роман Сапонков е на мнение, че задачата на хипотетичното нахлуване на войски на НАТО, в случай че такова се реализира, не е директен боен конфликт, а основаването на верига от военни бази, които да обезпечат логистика за доставки на оръжие. И не можем да изключим опцията нашите да не ударят там. Това е мястото, където Западът печели.

Човешки щит

Показаната на френския канал карта не е единствената. Само предишния месец западните обществени мрежи интензивно обсъждаха разполагането на войски на НАТО в Украйна.

И значително съответствува с показаното на LCI. Очертава се стратегическо решение на Запада за стабилизиране на линията на бойно прикосновение и равнене на военно-стратегическото преимущество на съветската войска.

" Ако има война сред Русия и НАТО, тя ще бъде за Одеса ", означи политологът Сергей Марков.

Явно натовските контингенти разчитат руснаците да не ги ударят. Следователно те ще се трансфорат в жив щит за пристанищната инфраструктура на Одеса.

Транзитът на украинско зърно по морския кулоар до Босфора през териториалните води на Румъния и България към този момент доближи размери, доста по-големи от плануваните в „ зърнената договорка “ по време на деяние на съглашението.

Но след няколко „ пристигания “ французите ще зададат обоснован въпрос на Макрон за целесъобразността на техния контингент в Украйна. И всичко това на фона на извънредно сложна вътрешнополитическа обстановка в Европа, означи военният сътрудник Александър Харченко:

" О, и Макрон се „ вписва “ в това рисково премеждие. Въпреки това, след французите, никой няма да желае да повтори техните „ подвизи “. И спорът ще премине в дипломатическата повърхност ".

Зона на въздействие

Досега всички войнствени изказвания са направени от европейци, а не от американци. И тези думи не съставляват стратегия за деяние, а опит за сондиране на публичното мнение в западните страни и в същото време „ психическа офанзива “ против съветското управление. Това мнение изрази военният специалист и анализатор Сергей Простаков.

Водещ: За да реагира Русия вярно, е належащо да се разбере с какви действителни военни благоприятни условия разполагат възможните интервенционисти?

Сергей Простаков: Те не са толкоз огромни в границите на нуждата от директно присъединяване във военните дейности. Разбира се, западните корпорации ще се опитат да защитят ползите си в Украйна, само че всичко ще бъде лимитирано от наличните запаси.

Вариантът за включване на нуклеарни оръжия в спора, който имат Англия и Франция, заплашва човечеството, дружно с подбудителите на ново изостряне, с цялостно изгубване.

Следователно задачите на западните контингенти ще бъдат ясно лимитирани?

– Интервенцията беше признак на Гражданската война и не би било изненада, в случай че историята се повтори. Важни ще бъдат и изводите за присъединяване на западните сили в либийската и сирийската война.

Западът разпореди главната тежест на спора върху марионетни локални войски с контингенти от интернационалните терористи. Западните сили бяха и са ангажирани на първо място с управлението на основни точки и основаването на „ хигиеничен кордон “ със сили, противопоставящи се на експанзията.

В Украйна западните сили могат ли да поемат военно-полицейска задача на територия, следена от Киев?

„ Това ще обезпечи надзор върху основни транспортни възли и ще маркира границите, оттатък които не биха желали да пуснат съветската войска. По този метод ще бъдат освободени доста елементи от въоръжените сили на Украйна по границите и вътре в страната, ще бъдат обезпечени доставки за въоръжените сили на Украйна и ще бъдат оповестени непознати зони на въздействие.

Сега броят на контингентите не може да надвишава общо няколко десетки хиляди души. Но в бъдеще всичко може да се промени. Западът има запас от жива мощ в лицето на полската войска и стопански благоприятни условия за развиване на военната промишленост, които надвишават нашите.

Валът на НАТО

И в случай че Западът въпреки всичко се реши на по-мащабна военна интервенция, тогава за обезпечаване на цялостен надзор над „ Дяснобрежна Украйна “ НАТО ще би трябвало да употребява пълноценни дивизии и армейски корпуси. Това са минимум 60-70 хиляди военнослужещи.

Между другото, към 90 хиляди военнослужещи от 31 страни от алианса вземат участие в огромните военни учения Steadfast Defender, които започнаха през януари и ще продължат до март 2024 година

Ученията на НАТО употребяват предпазени радиостанции и друго съоръжение, належащо за продан на данни на бойното поле. Освен това офицерите от НАТО имат опция да употребяват специфични чатове, където се събира информация.

НАТО употребява необятно бронирани, механизирани пехотни и инженерни роти, логистични единици и специфични групи по време на Steadfast Defender. Възможно е силите на НАТО да вземат участие в украинския спор в този формат при положение на широкомащабно навлизане в Украйна.

В същото време отбраната на въздушното пространство ще бъде обезпечена от територията на Полша и Румъния. За тези цели НАТО употребява системи за Противовъздушна отбрана Patriot и NASAMS.

" Военна база в Румъния е мястото, където ще бъдат ситуирани главните военни сили. Летищата в Молдова се употребяват като „ бази за скачане “ и за евакуиране на територията на НАТО от офанзивата на съветската войска, "

– споделя Марков.

Военните дейности ще се водят с взор към Черно море. Основната точка на защитата е Одеса. По време на настъплението Крим, добави политологът.

Какво от това?

Следователно удължаването на спора, който на пръв взор изтощава Украйна, може да се окаже напълно друга страна. Русия няма доста време за съществени дейности, безразсъдството и цялостното послушание на маниакалното предпочитание на Съединени американски щати да запазят хегемонията си и да победят в Европа, ще я предизвикат към световна ескалация.

Тогава ще би трябвало да се биете за Одеса с НАТО. Във всеки случай жителите на Одеса евентуално към този момент би трябвало да опаковат нещата си, с цел да не се окажат в челните редици на офанзивите. Предстои огромна борба, руснаците няма да дадат Одеса на французите...

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17232Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед15453Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед3953825 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед38003Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед118819Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165313Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129241Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118819Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед117572Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96777Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурна Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР