Париж и Хонконг за първи път се присъединяват към Сингапур

...
Париж и Хонконг за първи път се присъединяват към Сингапур
Коментари Харесай

София влезе в топ 100 на най-скъпите градове за живеене в света

Париж и Хонконг за първи път се причисляват към Сингапур като най-скъпи градове за живеене в света, сочи проучване на Икономист интелиджънс юнит (EIU), оповестено през днешния ден и представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Българската столица София е сложена на 90-о място, само че е измежду градовете, отчели най-голяма смяна на позицията в класацията, изкачвайки се с 29 места, показва отчетът.
България е стопански постоянна източноевропейска страна, чиято валута е обвързана с еврото, само че към момента не се е включила към еврозоната, напомнят специалистите. Подобно на доста градове в района София продължава да предлага положително съответствие цена-качество. Цените на питателните артикули обаче стартират да се изравняват с тези в Западна Европа, до момента в който страната чака присъединението си към еврозоната. Поскъпването на храните, което е измежду главните мотори за инфлацията от 3 % през 2018 година, е достигнало приблизително 2,6 % на годишна основа през декември предходната година.
Цените на комуналните услуги (електричество, газ, централно отопление и вода), както и цените за развлекателни и културни действия, не престават да се покачват с малко по-бърз ритъм (от общата инфлация - бел. ред.) от 4 % за последните 12 месеца. За правене на класацията са съпоставени цените на над 150 артикули и услуги като коли, храна, наеми, превоз и облекло в 133 града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР