Париж. Франция празнува Деня на Бастилията с военен парад в

...
Париж. Франция празнува Деня на Бастилията с военен парад в
Коментари Харесай

Reuters: Еманюел Макрон отбеляза Деня на Бастилията с военен парад на „Шанз Елизе“

Париж. Франция чества Деня на Бастилията с боен церемониал в Париж, с персоналното присъединяване на президента Еманюел Макрон и се надява празнуването да продължи и в неделя, когато нейният народен тим по футбол се изправя на финала на Световното състезание против този на Хърватия, предава Reuters.
Застанал на военно транспортно средство, заобиколен от мотоциклетен конвой, Макрон се насочи по „ Шанз Елизе “, най-известния бул. в Париж, за втория си церемониал за 14 юли, приветстван от стотици фенове.
Над два часа продължи военното шествие с присъединяване на към 4200 бойци, 220 транспортни средства и към 100 самолета, както и с почетни посетители японски и сингапурски бойци.
Франция активизира към 110 000 чиновници да се грижат за сигурността по време на Деня на Бастилията и финала на Световното състезание по футбол.
Очаква се стотици хиляди души да излязат по улиците, от Париж до най-малките села, а тържествата евентуално ще продължат до късно в неделя вечер, в случай че Франция стане за повторно международен първенец по футбол.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР