Паричните резерви на Apple в края на третото тримесечие на

...
Паричните резерви на Apple в края на третото тримесечие на
Коментари Харесай

Apple има свободни пари да купи едновременно Uber, Tesla, Netflix, Airbnb и Twitter

Паричните запаси на Apple в края на третото тримесечие на финансовата 2017-а са достигнали рекордните 261,5 милиарда $. Както отбелязва CNBC, тези свободни средства на компанията стигат да се купят по едно и също време Uber, Tesla, Netflix, Airbnb и Twitter. И по-късно да останат на Apple още $29 милиарда за " други дребни разноски ".

По думите на финансовия шеф на Apple Лъки Маестри, $246 милиарда (94%) от ликвидните пари на компанията се съхраняват отвън рамките на Съединени американски щати.

ИТ колосът е нараснал облагата си за тримесечието с 12%, а приходите си с над 7%, посредством и на растежа на продажбите на таблети iPad от по-ниската ценова категория.

Акциите на Apple на спомагателните търгове след закриването на главната борсова сесия в Ню Йорк във вторник нарастнаха с 6,3%, до рекордните $159,50. От началото на 2017 година цената на книжата е подскочила с 30% и сега капитализацията на Apple надвишава 780 милиарда $.

Както оповестява компанията, чистата облага за тримесечието, приключило на 1 юли се е покачила до $8,72 милиарда в съпоставяне със $7,8 млрд за същия интервал година по-рано.

Приходите са нарастнали от с $42,36 милиарда до $45,41 милиарда.

През миналото тримесечие Apple е нараснала продажбите на iPhone с 1,6% спрямо аналогичния интервал на 2016-а - от 40,4 млн. до 41,03 млн.броя, Но все пак индикаторът е значително по-нисък от постигнатия през предходното тримесечие - 50,8 милиона устройства.

Оборотът на Apple от другите типове услуги, включително от магазина за приложения App Store, е скочил от $5,98 милиарда до $7,27 милиарда, поставяйки нов връх по продажби. И все още тези доходи са втори по големина за компанията след извоюваните от iPhone.

Приходите от продажби на компютрите Mac са се нараснали със 7%, до $5,6 милиарда, въпреки размерът на осъществените устройства да е набъбна едвам с 1% - 4,3 млн.единици.

Но общият оборот на компанията в " огромен Китай " (включващ и Хонконг и Тайван) продължава да се свива шесто тримесечие подред поради засилващата се конкуренция на локалните производители. През регистрирания интервал приходите за този район са спаднали с 10%, до $8 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР