Паричната помощ за хората, пострадали от наводнението на 2 септември

...
Паричната помощ за хората, пострадали от наводнението на 2 септември
Коментари Харесай

Големи дарения тръгнаха към пострадалите от потопа в карловс...

Паричната помощ за хората, потърпевши от наводнението на 2 септември в Карловските села, събрана на дарителската сметка на Община Карлово, потегли към получателите. Тя е разпределена сред 262 семейства, по критерии, избрани от Обществения съвет за ръководство на даренията. Както „ Марица “ писа, на дарителската сметка на общината към 16 ноември, когато Общественият съвет взе решение, на дарителската сметка бяха събрани 1 498 941 лв..

Първи получиха на тази помощ са две фамилии от Каравелово. Макар провалите в селото да са големи и да обгръщат най-голяма територия, потърпевшите семейства за от втора, трета и четвърта категория. Двете фамилии, които получиха помощ по 7994 лева за второкласен потърпевши.

Най-засегнатите 9 притежатели на изцяло разрушени и подлежащи на разрушение жилища без опция за подсилване в Богдан и Слатина ще получат по 16 654 лв..

На общо 15 семейства с негодни за обитаване жилища, само че подлежащи на ремонт, ще бъдат преведени по 7994 лв.. На 188 фамилии – тежко потърпевши с наводнен етаж и с унищожена мебелировка се отпускат по 5660 лева, на други 50 с наводнен етаж с леки вреди - по 3297 лв.. Семействата с нарушени дворни площи, икономически постройки и разрушени огради средствата ще бъдат дадени от останалите 223 000 лв. от DMS акцията, които още не са предоставени.

 Даренията ще бъдат преведени по посочени от хората банкови сметки. Изплащането се прави след показване на всички изискуеми документи.

Междувременно в събота фондация „ Гората.Бг “ направи огромно подаяние на 242 фамилии от наводнените села. То е на стойност  445 хиляди лева събрано от 2800 донори. Дарителската акция на фондацията събра и разпредели още над 50 хиляди лв. в техника, мебели, наеми, и консумативи, а и още десетки хиляди в предметни дарения.

В събота, 3 декември, всяко от тези  242 фамилии получи ваучери на стойност 1800 лв. за закупуване на строителни материали от Praktiker.

Инициативата бе проведена доста добре, бяха направени описи с имената на хората, които ще получат дарението, разяснява в обществените мрежи ръководителят на фондацията Никола Рахнев. За да получат дарението хората трябваше да подпишат декларация, да показват персонални документи и документи за благосъстоятелност на потърпевшия парцел и да се разпишат в листата.

Раздаването на ваучерите започва от Каравелово. До края на деня уредниците раздадоха ваучерите и на потърпевшите от Богдан и Слатина.

В ход е подготовка на още едно огромно подаяние, то се провежда от БЧК и ще бъде разпределено на  396 семейства, потърпевши от наводнението на 2 септември в Каравелово, Богдан и Слатина, Войнягово.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР