Парична награда от 300 000 евро обявиха гръцките власти за

Парична награда от 300 000 евро обявиха гръцките власти за ...

Обявиха парична награда 300 000 евро за убийците на 20-годишна гъркиня


Парична награда от 300 000 евро обявиха гръцките власти за всеки, който предостави данни и информация на компетентен орган, относно извършителите на грабеж и брутално убийство на 20-годишна жена, извършено във вторник, 11 май, в дома й в квартал Глика Нера, Атика.

На лицата, които ще предоставят информация и данни, ще бъде осигурена анонимност.

Говорителят на гръцката полиция Теодорос Хронопулос в изявление подчерта, че „такова варварство е рядкост за нашата страна“. В същото време той добави, че специален екип от служители на Дирекцията за сигурност в Атика е предприел разследвания, за да открие извършителите на бруталното убийство, за които се предполага, че са чужденци.

Съпругът на убитата млада жена, който е пилот по професия, е успял да уведоми властите, които реагираха незабавно. От първия момент на членовете на семейството е предоставена психологическа подкрепа и медицинска помощ.

Според показанията на съпруга крадците стигнали до варваска жестокост да насочат пистолет в 11-месечната им дъщеричка.

Крадците проникнали в къщата през отворен прозорец, завързали мъжа, след което изтезавали съпругата, за да каже къде е сейфа и парите на семейството. 20-годишната жена е родена в Гърция, но има и британски паспорт. Крадците убили и кучето на семейството, след което го провесили на терасата на дома.

Жестокото убийство шокира Гърция, а темата е водеща във всички британски медии.

Източник: trud.bg