Паричен превод в размер на близо 14 млн. евро е

...
Паричен превод в размер на близо 14 млн. евро е
Коментари Харесай

Прокуратурата е блокирала паричен превод за 14 млн. евро на „Джи Пи Гейт“

Паричен превод в размер на близо 14 млн. евро е бил блокиран от Софийската градска прокуратура по реда на Закона за ограниченията против изпиране на пари, като дейностите на обвинителите са свързани със сигналите на онлайн изданието „ Биволъ ” и на вицепремиера Томислав Дончев за злоупотреби с европари, станали по-известни като „ Джи Пи Гейт ”.
Това разгласи пред публицисти в Русе основният прокурор Сотир Цацаров. „ Проверката е прераснала в досъдебно произвеждане. Това, което мога да кажа е, че във връзка с нея и в рамките ѝ със съдействието на ДАНС са осъществени и дейности по реда на Закона за ограниченията против изпиране на пари. Тези дейности са довели и до запор на извънредно крупна сума пари и блокиране на превод”, изясни обвинител №1.

Той акцентира, че инспекцията продължава и обгръща всички упоменати в сигналите физически и юридически лица, „ без значение дали са търговци, или сдружения с идеална цел”.

По-рано през днешния ден представител на Европейската комисия разгласи, че данните за злоупотреби с европейски фондове в България ще се ревизират от службата за битка с измамите. „ Възприемаме напълно съществено всички изразени съмнения за корист със структурните фондове, следим медийните материали, свързани с България. Ще съобщим на ОЛАФ и към този момент поискахме данни по тези обвинявания от съответните власти”, акцентира представителят, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР