„Пари за основните приоритети на кабинета „Петков“ - безплатни детски

...
„Пари за основните приоритети на кабинета „Петков“ - безплатни детски
Коментари Харесай

Асен Василев: Ще има пари за безплатни детски градини, пенсии и майчински

„ Пари за главните цели на кабинета „ Петков “ - безвъзмездни детски градини, индексация на пенсии и майчински, има “, съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в коридорите на Народното събрание.

Що се отнася до покачването на цената на тока и поръчката на вицепремиера и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, че тя няма да бъде променяна, Василев съобщи: „ Това би трябвало да бъде разисквано с министъра на енергетиката, не зависи единствено от финанси, би трябвало да бъде разисквано и с КЕВР, които са самостоятелен регулатор, ще създадем всичко допустимо да няма смяна на цената на тока за битовите консуматори “.

Това е обсъждано с съдружните сътрудници, само че не и в Народното събрание и с КЕВР, означи Василев.

„ Има няколко механизма това да се случи. Единият механизъм, който служебното държавно управление стартира да ползва е отплата на мегават, като за това се употребява част от генерираната облага в енергийните сдружения. Друг механизъм е Фондът за сигурност на енергийната система. Има още няколко механизма, които могат да бъдат употребявани, би трябвало да се видят наличностите “, добави Василев.

„ В края на ноември бяхме на 500 милиона плюс по публични данни. Национална агенция за приходите и митници са си свършили добре работата. Има задоволително пари, с цел да нямаме терзания “, сподели новият вицепремиер и финансов министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР