Пари Сен Жермен взе с 4:0 в дербито срещу Олимпик

...
Пари Сен Жермен взе с 4:0 в дербито срещу Олимпик
Коментари Харесай

ПСЖ взе дербито с Марислия, но загуби Мбапе

Пари Сен Жермен взе с 4:0 в дербито против Олимпик Марсилия и излезе на трето място в шампионата.


Парижани преобладаваха тотално над намиращия се в слаба форма противник и още в 8-ата минута Ашраф Хакими откри рездултата. Мбапе бе препънат на границата на наказцателното поле от Леонардо Балерди. Ашраф Хакими извърши директния свободен удар и матира вратаря Пау Лопес.

Лошата вест за Луис Енрике и състава му пристигна след половин час игра, когато суперзвездата Килиан Мбапе се контузи и се наложи да бъде сменен от Гонсало Рамош.

Само пет минути по-късно парижани означиха втори гол. Коло Муани се разписа, пращайки топката в опразнената врата на гостите, откакто преди този момент Хакими стреля мощно в гредата.

Шампионите започнаха вихрено второто полувреме. Не бяха минали и 120 секунди след подновяването на играта, когато Усман Дембеле стигна до страничната линия и прати висока топка. Гонсало Рамош се извиси най-високо и нанесе мощен удар с глава от близко в долния десен ъгъл, с който даде класическа преднина на своите.

Марсилци стигнаха до преференциална обстановка чак в 72-ата минута. Крайният защитник Шенсел Мбемба изненадващо се озова към точката за осъществяване на дузпа и стреля мощно, само че запрати топката в ляво от вратата. В идващия четвърт час гостите продължиха с опитите да върнат най-малко един гол, само че не измислиха нищо изобретателно и в последна сметка освен, че не означиха, само че и позволиха ново попадение във вратата си. Това се случи по време на светкавична контраофанзива на Пари Сен Жермен, при която Рандал Коло Муани се отличи с превъзходен пас, намерил Гонсало Рамош в наказателното поле, който се възползва от обстановката и стреля в долния десен ъгъл, с цел да се разпище за повторно в мача.

ПСЖ към този момент е трети в Лига 1 и е на 2 т. зад водача Брест. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР