Пари Сен Жермен ще участва като кандидат за покупката на

...
Пари Сен Жермен ще участва като кандидат за покупката на
Коментари Харесай

ПСЖ ще опита да купи Стад дьо Франс след провала с Парк де Пренс

Пари Сен Жермен ще взе участие като претендент за покупката на " Стад дьо Франс ", оповестена от страната, твърди вестник " Екип ". Продажбата на спортното оборудване би трябвало да се състои през лятото на 2025 година. След като договарянията с кметството на Париж за възможната покупка на " Парк де Пренс ", който е историческият стадион на ПСЖ, са в мъртва точка, клубът се нарежда като възможен покупател на " Стад дьо Франс ", който има потенциал от 80 000 места и цената му съгласно страната е 647 милиона евро. 

Държавата разгласява на 7 март две предложения за " Стад дьо Фрас ", като едната е за нова концесия, а претендентите би трябвало да подават документи до 27 април в 12:00 часа. Стадионът, който бе издигнат за Световното състезание през 1998 година, е ръководен до момента от две великански компании - " Винси " и " Буиг ". ОТ ПСЖ желаеха да стартират реорганизация на " Парк де Пренс " и да усилят потенциала му от 47 000 на 58 000 места, като това би коствало 500 милиона евро. 
 ПСЖ ще остави Галтие да приключи сезона в Лига 1 ПСЖ ще остави Галтие да приключи сезона в Лига 1
Според катарските притежатели на клуба, това е допустимо единствено в случай че ПСЖ купи спортното оборудване, само че от кметството на Париж не демонстрират предпочитание да го продадат. Вариант №1 за ПСЖ остава пазаруването на " Парк де Пренс ", макар че кметът на Париж Ан Идалго съобщи, че стадионът " не се продава ". Вторият вид е клубът да купи " Стад дьо Франс " и да го реконструира като " същински футболен стадион ". При този вид обаче клубът въпреки всичко би трябвало да го споделя, тъй като съгласно офертата " идващите 25 години " там ще продължат да се организират мачове на националните тимове по футбол и по ръгби на Франция. Може да има организация и на други огромни събития - финали на евротурнири по футбол и ръгби, европейското състезание по футбол, международни шампионати по футбол и ръгби. А третата опция е ПСЖ да построи нов стадион, който да е наоколо по Париж или в западната част на града - в Поаси, където ще се намира бъдещият подготвителен център на тима.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР