Пари Сен Жермен постигна изстрадана победа с 2:1 над Ница

...
Пари Сен Жермен постигна изстрадана победа с 2:1 над Ница
Коментари Харесай

Мбапе влезе и донесе нова победа на ПСЖ

Пари Сен Жермен реализира изстрадана победа с 2:1 над Ница в семейството си от 9-ия кръг на Лига 1 на своя " Парк де Пренс ". Шампионите не изиграха изключително добър мач и за малко още веднъж да не съумеят да победят този противник, който им сътвори много проблеми през предишния сезон. Треньорът на домакините Кристоф Галтие даде отмора на Килиан Мбапе, който не стартира измежду титулярите, само че се наложи да влезе от скамейката и да донесе триумфа на своя отбор с попадение в 83-тата минута. Преди това Лионел Меси бе разкрил резултата в 29-ата минута, а Гаетан Лаборд изравни в 47-ата.

Първото полувреме главно Меси застрашаваше вратата на гостите. В 12-ата минута той стреля от фаул, само че около вратата. В 29-ата минута аржентинецът оправи мерника и при втората си опция да извърши фаул от границата на наказателното поле не остави шансове на Каспер Шмайхел за 1:0.

В края на полувремето Лео пропусна още една добра опция, като насочи мощен шут от близко, само че този път Шмайхел направи ослепително избавяне.

В началото на втората част Ница бързо възвърне равенството В 47-ата минута при едно центриране отдясно Софиан Диоп се размина с топката, само че тя стигна до Лаборд, който я овладя наоколо до вратата и означи за 1:1.

В идващите минути гостите добре се защитаваха и изглеждаше, че може и да удържат равенството. В 83-тата минута обаче влезлият като промяна Мбапе скапе проектите им. Норди Мулер получи пас на скорост и подаде към точката на дузпата, където Мбапе от придвижване стреля във вратата за 2:1.

Така ПСЖ записа шеста поредна победа във всички шампионати и си върна първото място в класирането с 25 точки. Ница остава на 13-тата позиция с 8 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР