Пари Сен Жермен победи с 2:1 като гост Брест в

...
Пари Сен Жермен победи с 2:1 като гост Брест в
Коментари Харесай

Комбинация Меси - Мбапе донесе измъчена победа на ПСЖ

Пари Сен Жермен победи с 2:1 като посетител Брест в среща от 27-ия кръг на Лига 1. Както и против Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига преди няколко дни, съставът на Кристоф Галтие не убеди с представянето си. Резултатът беше 1:1 до самия края на дуела, когато Лионел Меси подаде на Килиан Мбапе и той донесе триумфа на парижани. 

Карлос Солер изведе ПСЖ напред в 37-ата минута, а в 43-ата Франк Онора изравни. Домакините играха доста проведено и в последните минути даже пробваха да вземат успеха, само че бяха осъдени от светкавична контра. В класирането ПСЖ има задатък от 11 точки пред втория Марсилия, само че и мач повече. Брест е малко над зоната на изпадащите. 

Този път Галтие заложи на скица с четирима бранители, като в центъра си партнираха Серхио Рамос и Данило, а по двата фланга започнаха Преснел Кимпембе и Нуно Мендеш. Карлос Солер стартира до Лионел Меси и Килиан Мбапе в предни позиции.

ПСЖ незабавно овладя средата на терена, само че не намираше метод да преодолее сгъстената защита на домакините. В 14-ата минута мощен удар на Солер затрудни Марко Бизот, а след намесата на стража топката се отби от гредата. В средата на полувремето отличен късмет се откри пред Мбапе, който обаче шутира настрана от задачата.

Натискът на парижани даде резултат в 37-ата минута. Бизлот се оправи със мощен изстрел на Мбапе, само че при добавката Карлос Солер беше праволинеен. Испанският халф нямаше гол от началото на ноември. Секунди преди почивката дълъг пас на Ромен Дел Кастийо изведе Франк Онора, той се пребори с Рамос и Данило, след което точно насочи топката под гредата за 1:1.

Втората част предстоящо започва с доминация на ПСЖ, само че удар на Меси мина около гредата, а след това Мбапе не съумя да се разпише с прехвърлящ изстрел от дребен ъгъл. В 69-ата минута Нуно Мендеш технично се освободи в наказателното поле и потърси близкия ъгъл, само че Бизот внимаваше.

Четвърт час преди края Галтие смени Пембеле и Фабиан Руис с Витиня и Хуан Бернат. Малко по-късно на терена се появи и Юго Екитике вместо голмайстора Солер. Мбапе можеше да получи червен картон, тъй като посегна и удари без топка футболист на Брест, само че съдията Марк Боленжие го пожали.

В първата минута от добавеното време очакванията на домакините бяха посечени от мълниесносна офанзива на парижани. Меси видя започващия Мбапе и го изведе зад защитата с съвършено подаване. Последва спринт на нападателя, финт против Бизот и прецизен удар в опразнената врата. 

Това беше попадение номер 3000 за ПСЖ в елита на френския футбол. Мбапе пък осъществя 19-ия си гол през сезона и се изравни с Джонатан Дейвид на върха в листата на стрелците в Лига 1. 

В идващия кръг ПСЖ ще посрещне Рен, а Брест ще гостува на Троа.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР